Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У музеї «Парк ракет» встановили перший експонат

|«« «« »» »»|

На території Дніпропетровської обласної ради триває будівництво сучасного музею «Парк ракет», який презентуватиме досягнення Дніпропетровська в галузі ракето-космічного будівництва. Вже зроблений перший крок на шляху реалізації цієї ідеї – 19 серпня біля будівлі музею встановили ракету 8К11.

Це одна з перших радянських балістичних ракет, виробництво яких було освоєно на початку 50-х років. Прототипом стали німецькі Фау-2 (зброя відплати). Для встановлення 10-метрового експонату, яке тривало 4 години, знадобилось два крани.

Музей «Парк ракет» стане унікальним явищем нашої космічної столиці, яке зацікавить не тільки городян, але й численних туристів з інших регіонів та країн. Ми пишаємося досягненнями наших земляків, які стояли у витоків ракето-космічного будівництва нашої країни. Тому головна мета музею – ознайомити відвідувачів з потужним науковим потенціалом Дніпропетровська, презентувати кращі зразки техніки, над якою працювали наші вчені. Загалом, будівництво просувається швидкими темпами, біля музею вже встановлено першу ракету. Тому ми сподіваємося, що музей відчинить свої двері для гостей у кінці жовтня цього року,- зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Найближчим часом біля музейного комплексу встановлять ще дві ракети – «Циклон-3» та ракету 8К99, які зараз знаходяться на теріторії Південного машинобудівного заводу. Модель 8К99 – це перша ракета з мобільним стартом розробки КБ «Південне». Ракета розміщувалася в транспортно-пусковому контейнері, встановленому на пересувній платформі на гусеничному ходу, яка була розроблена на базі танка Т-26. Зарубіжні журналісти прозвали цю ракету «Залізна діва». Не дивлячись на те, що вона не була прийнята на озброєння, в її розробці було втілено багато перспективних рішень, згодом впроваджених в розробках ракет КБ «Південне» та інших конструкторських бюро.

Ракета-носій «Циклон-3», розроблена на базі стратегічної бойової ракети 8К67, – це триступенева ракета легкого класу для запуску космічних апаратів різного призначення на низькі і середні кругові й еліптичні навколоземні орбіти. «Циклон-3» є одним з найнадійніших носіїв в світі – більше 95% пусків були успішними (з 122 пусків 116 успішні).

Після завершення будівництва будуть проводитись роботи з освітлення фасаду музею, прилеглої території та трьох ракет. Тут встановлять антивандальні світлодіодні світильники, які споживатимуть лише 5-8 кВт на годину.

Gorod.dp.ua на Facebook.


!!!  (28.08.13 14:30): Жаль не туда направили...опять народные деньги на ветер...лучше бы обворованному народу Украины пережившим и Кучуму и Ющенка с Йулей а теперь и Януковощ -зарплаты повысили на народ поглядиш хуже военнопленных 2 мировой и одна Грусть на лицах... Відповісти | З цитатою
Марат  (27.08.13 11:04): Создание музея - это свидетельство КОНЧИНЫ Южмаша и КБЮ. Руками украинских недоумков США устранил соперника-конкурента (и Украину в целом с авансцены мировой политики), который решил оплакать своё былое величие и могущество. Главное, что и тут можно искусно подставить под проклятья москалей, которые, дескать, "коварно" торпедируют украинские мечты "Морского старта". Осталось недолго до того момента, когда Украина официально станет марионеткой атлантических стратегов, после чего ЮМЗ не сможет выпускать даже трамваи. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Любопытный  (26.08.13 22:41): Музей уже есть, зачем ещё один ?
Аэрокосмический музей им. А.М.Макарова был создан на базе Национального центра аэрокосмического образования молодежи. Это единственный в нашей стране музей ракетно-космической техники, в котором представлена богатая экспозиция развития космонавтики в Украине.
Адрес Аэрокосмического музея им. А.М.Макарова
г. Днепропетровск, проспект Ю. Гагарина, 26
http://dnepr.relax.com.ua/where-to-go/museum/aerokosmos/
Відповісти | З цитатою
ночной дозор  (26.08.13 21:27): я уже неделю как разбил свой палаточный городок возле парка ракет и не подпускаю мародеров, ни на шаг!Кто может,помогите деньгами! Відповісти | З цитатою
Z  (25.08.13 17:49): Похоже, что из закромов достали "все что нажито непосильным трудом".
Не иначе наши бездальтернативные евроинтригаторы готовят последний ответ москалям!
Відповісти | З цитатою
Лекарь  (24.08.13 21:10): Если эта ракета спроектирована в КБ Королёва и изготовлена в г.Воткинске, то история приобретает настолько дебильно - идиотический характер, что просто зашкаливает. Слов нет, остались эмоции... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Лекарь  (24.08.13 16:48): Я небольшой знаток ракет, но погуглив выяснил, что ракета 8К11 действительно к КБ Янгеля ЮМЗ никакого отношения не имеет.
Может я неправ ?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
NoName  (24.08.13 13:52): А какое отношение ракета, разработанная КБ-1 Королева и изготавливавшаяся в Воткинске и Златоусте имеет к нашему городу и Украине вообще?
Что у нас мало ракет своей, днепропетровской разработки?
Кому вы лапшу вешаете?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Игорь  (24.08.13 09:10): Ну раз - модераторы спят - я напишу - Удод - ты же Дятел... Ну зачем нам ракеты в музей? Все проблемы решены - осталось только новый музей - ракет открыть? Один рэпаноносый - фонтанирует, вторая птица - без ракет ей не спится. Вот у вас там коллектив - реальная палата №6. Или вы ракеты к выборам готовите ? Уже вычеслили траекторию полета? Там у вас указатель должен быть - а АД :-))) Відповісти | З цитатою
Игорь  (24.08.13 09:02): А шо - коменты не трут? Відповісти | З цитатою
1 2 3 4 5
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті