Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Говорили про адаптацію ветеранів після повернення з фронту: на Дніпропетровщині для роботодавців провели зустріч-тренінг

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині запросили на зустріч представників бізнесу. Говорили про адаптацію ветеранів й повернення їх на робочі місця.

Тренінг – частина Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Я рада, що ми спілкуємося на такі важливі теми. Що долучені місцева й регіональна влада, підприємці. Наші герої повертаються. Тож маємо подбати про їхню соціалізацію, впроваджувати безбар’єрні рішення», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Для цього можна використовувати нещодавно презентований Гайд безбар’єрних подій. Цей проєкт ініційований першою леді Оленою Зеленською.

У спеціальному посібнику зібрані поради, як зробити онлайн або офлайн захід комфортними для усіх його учасників. Аби гості почувалися максимально зручно. Враховані найменші деталі – від запрошень і вибору локації до налаштування освітлення і підготовки персоналу.

Гайд складається з дев’яти частин. Він доступний у двох форматах – електронної книги і як розділ «Довідника безбар’єрності».

«Наша дружня зустріч про підготовку суспільства до взаємодії з воїнами. Важливо вміти надати людині профорієнтацію. Почути її, зрозуміти, створити комфортні умови праці. Адже люди прийдуть з новим досвідом, новими потребами», – сказала регіональна координаторка програми «Ти як?» Вікторія Панченко.

До розмови долучилася заступник начальника відділу Дніпропетровського обласного центру зайнятості Тетяна Кардель. Вона презентувала можливості для захисників і захисниць.

«Ветерани можуть скористатися урядовою програмою «єРобота». На Дніпропетровщині впроваджуємо сертифікати та ваучери на навчання. Продовжуємо втілювати й експериментальну ініціативу для учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни. Вони можуть безкоштовно здобути новий фах або підвищити кваліфікацію при Центрах профтехосвіти», – наголосила Тетяна Кардель.

Вона додала, що наразі по всій Україні Служба зайнятості відкриває офлайн офіси. Це хаби програми «Зроблено в Україні», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Спрямовані на підтримку вітчизняного бізнесу.

«Ми чекаємо повернення наших. Понад 30 співробітників захищають країну на фронті. Найперше, маємо підготувати колектив. Аби вони навчилися комунікувати з колегами, які мають бойовий досвід та посттравматичний синдром», – розповіла заступник директора з маркетингу одного з великих підприємств пані Олена.

Присутні обмінялися корисним досвідом. Задавали питання, які турбують.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті