Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
06:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кабмін знизив максимальну суму кредиту на цілі фінансування оборотного капіталу до 5 млн гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Кабмін знизив максимальну суму кредиту на цілі фінансування оборотного капіталу до 5 млн гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва за програмою "Доступні кредити 5-7-9%", зокрема було знижено максимальну суму кредитування на цілі фінансування оборотного капіталу до 5 млн гривень.

Про це повідомляється на Урядовому порталі, передає УНН.

"Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва, який визначає параметри програми "Доступні кредити 5-7-9%". Зокрема, було знижено максимальну суму кредитування на цілі фінансування оборотного капіталу до 5 млн гривень. Ліміти на інвестиційні цілі залишаються без змін, зокрема для підприємств переробної промисловості вони становлять 150 млн гривень" - йдеться в повідомленні.

Як повідомила заступник міністра економіки Надія Бігун, держава має обмежений ресурс дешевих грошей для підтримки бізнесу і тому уряд прагне застосувати його максимально ефективно.

"В умовах, коли Нацбанк поступово зменшує облікову ставку, обігові кошти стають доступнішими на ринкових умовах. Відповідно Уряд модернізує програму "5-7-9%" таким чином, аби перефокусувати цей вид державної підтримки на інвестиційне кредитування. Залучення інвестицій у реальний сектор є одним з ключових напрямків політики "Зроблено в Україні"- сказала Бігун.

Також уряд змінив параметри програми, які впливають на прибуток банків. Було обмежено розмір маржі банків, які працюють з позичальниками за програмою "Доступні кредити 5-7-9%. Це дозволить вивільнити 3 млрд гривень і направити ці кошти безпосередньо на кредитування бізнесу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті