Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів

На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів

16 квітня 2024 року рибпатрульні Дніпропетровщини викрили браконьєра на річці Орель біля с. Ковпаківка у Новомосковському районі області.

Чоловік з дерев'яного човна ловив 9 сітками рибу. Браконьєру вдалося наловити 65 карасів сріблястих, 8 пліток, 3 ляща, 1 окуня і 2 карася золотого (червонокнижного). Загальна вага незаконного видобутку становила 30 кг. Збитки становлять 124 тисячі грн.

На чоловіка склали адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП та ст. 90 КУпАП. Розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконні заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Човен, сітки та рибу вилучив слідчий.

В Управлінні Держрибагентства у Дніпропетровській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (096) 400-02-50. Про порушення Правил любительського рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею, караються штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк (ст. 249 Кримінального кодексу України).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Борух и ко.  (30.04.24 00:29): Где написано что она краснокнижная на жабрах??? У мусорил план на штрафы вот и стараются Відповісти | З цитатою
Vector  (25.04.24 10:54): "На ОрелИ" Відповісти | З цитатою
Анатолий  (24.04.24 14:53): Интересно, а куда следователь девал конфискованную рыбу? Відповісти | З цитатою
Беня  (24.04.24 14:45): Да любой рыбак-любитель прекрасно знает, что самые злостные браконьеры это и есть сама рыбинспекция. Так что звонить куда-то это всё равно что звонить в рельсу. Відповісти | З цитатою
Рыбак  (24.04.24 12:20): Улыбнуло. Почитайте или спросите у сообщества телеграмм канала Fishing Dnipro/Рибалка Днiпро сколько раз они обращались по указанному вами телефону с указанием множественных случаев браконьерства на водоемах области как со стороны местных так и особо злостных - промысловиков-сетевиков , а результат ноль! Просто не выезжают на место. Было и звонили на урядову горячую линию и обращались в другие органы и все бестолку. Відповісти | З цитатою
Дед мороз  (23.04.24 16:37): В Новомосковском районе Орель не протекает.Два по географии. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті