Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

До річниці визволення Херсонщини: НБУ випустив пам'ятну монету «Антонівський міст»

До річниці визволення Херсонщини: НБУ випустив пам'ятну монету «Антонівський міст»

До річниці звільнення Херсонщини з 10 листопада Національний банк України ввів в обіг пам’ятну монету "Антонівський міст".

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає УНН.

"До річниці визволення Херсонщини від окупантів Національний банк відкарбував монету, яка щодня перебуватиме в обігу і символічно нагадуватиме про єднання, відвагу та витривалість українського народу в умовах російської агресії. Рік тому, під час втечі з правого берега Дніпра, війська агресора підірвали Антонівський міст, знищивши кілька його прогонів. І зараз він стоїть зруйнований, але з непохитною рішучістю очікує на Перемогу та повоєнне відновлення, щоб знову об’єднати правий та лівий береги незалежної і єдиної України. Віримо, що незабаром так і буде", – наголосив голова НБУ Андрій Пишний.

Аверс пам’ятної монети "Антонівський міст" - як у звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року: на ньому в центрі, в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

Проте на її реверсі зображено Антонівський міст та річку Дніпро, а також транспортні розв’язки на обох кінцях мосту.

Ці монети будуть як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в обіг НБУ введе майже 10 млн штук таких пам’ятних монет.


Випуском цієї монети НБУ продовжує практику карбування обігових пам’ятних монет з воєнної тематики.

Зокрема, до кінця 2023 року планується введення в обіг ще однієї такої монети, що буде присвячена Збройним Силам України.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті