Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
23:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

НАБУ і САП скерували до суду справу про корупцію на стратегічному підприємстві Дніпропетровщини

НАБУ і САП скерували до суду справу про корупцію на стратегічному підприємстві Дніпропетровщини

Збитки у 2018-2021 роках від діяльності посадовців сягнули 28,46 млн грн.

НАБУ та САП скерували до суду справу за обвинуваченням Генерального директора та директора з маркетингу державного підприємства хімічної промисловості Дніпропетровщини у зловживанні службовим становищем. Завдяки їхнім оборудкам держава отримала збитки у розмірі 28 млн грн.

За даними слідства, протягом жовтня 2016 року посадовці підприємства вступили у змову з громадянами інших країн з метою закупити безшовні труби із легованої сталі. Для цього вони використали підроблені документи, які були створені від імені іноземних учасників тендеру.

Також вони провели оцінку цінових пропозицій, за результатами якої визначили переможцем заздалегідь визначену учасниками оборудки компанію. Після чого уклали з нею контракт на постачання труб для хімічних виробництв на суму $918 тисяч та здійснили безповоротну 100% передоплату за товари, які підприємство так і не отримало.

У результаті діяльності вказаних осіб спричинили збитки у вигляді фінансових втрат за невиконаним контрактом та подальшого ведення претензійно-позовної роботи у 2018-2021 роках на загальну суму 28,46 млн грн. Матеріали стосовно їхніх спільників виділені в окремі провадження. Це — третій епізод корупційної діяльності на зазначеному державному підприємстві, викритої НАБУ та САП.

НАБУ продовжує боротьбу з корупцією

НАБУ є одним з головних правоохоронних ньюзмейкерів країни. "Інформатор" постійно пише про все нові й нові справи, які відкривають - або ж навпаки, завершують - НАБУ та їхні колеги з антикорупційної прокуратури.

Втім, більшість вироків, які виносять за поданням НАБУ, є виправдальними. Всього ж за весь час існування даного відомства - а його створили ще в 2015 році - реальних вироків корупціонерам було лише 87. Загальний же бюджет антикорупційної структури, який заплановано на 2023 рік - понад 1,2 мільярди гривень.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Семен  (05.11.23 17:09): Мусорные новости,где-то , кого-то, и тб и тм Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті