Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вибух газу на Мандриківській: у Дніпрі згадали жертв трагедії

Вибух газу на Мандриківській: у Дніпрі згадали жертв трагедії

16 років тому у Дніпрі на вулиці Мандриківська вибух побутового газу зруйнував частину багатоповерхівки та забрав життя понад двох десятків людей. До нині дніпряни пам’ятають жахливі події тих днів.

Саме тому люди щорічно збираються, аби вшанувати пам’ять жертв, життя яких обірвалось у той страшний день, розповідає ДніпроTV.

13 жовтня 2007 року, близько 10:30 ранку один із спальних районів міста здригнувся від потужного вибуху. Цілий під’їзд 127-го будинку на Мандриківській зруйнувався вщент за лічені хвилини. Вибух стався через витік побутового газу. Повністю зруйнувало понад сорок квартир. Десятки людей опинились під завалами. Усі служби Дніпра прибули і негайно розпочали рятувальну операцію.

"Я пам’ятаю цей день. Це трапилось близько 11 ранку. Це був вихідних день, всі були вдома... Ми допомагали людям розселитися. Вели списки загиблих, зниклих безвісти, фіксували пошкодження майна. Це була наша робота, ми тут знаходились разом із надзвичайниками перші три доби:, - згадує начальниця Центрального управління соцзахисту населення Олена Кожемякіна.

Рятувальна операція тривала три доби. Ще майже тиждень рятувальники розбирали завали і діставали тіла загиблих. Трагедія забрала життя 23 людей. Постраждалими вважаються понад 400 осіб.

На місці трагедії згодом звели храм та встановили меморіал, на якому викарбувані імена всіх, чиє життя обірвалось у той страшний день. Щороку тут вшановують пам’ять загиблих.

Докладніше у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ник  (15.10.23 21:37): Как очевидец трагедии,отпишусь.Во дворе этого дома стоит газовая будка,распределитель газа.Там произошла авария и газ пошёл в близлежащие дома с высоким давлением,у людей срывало шланги с газовых печек.Звонили со всех этих домов в горгаз,облгаз.Но т.к. это частные компании,и эта газовая будка это граница услуг горгаза и облгаза,никто не поехал устранить аварию до взрыва. Відповісти | З цитатою
Гость  (15.10.23 07:13): В тюрьме должна сидеть диспетчер. Когда ей позвонили с жалобой на запах газа, она что сделала? А ничего. Предложила открыть форточку. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті