Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україну ввезли небезпечну зелену каву із пестицидами — Держпродспоживслужба

В Україну ввезли небезпечну зелену каву із пестицидами — Держпродспоживслужба

Не пити зелену каву з Гондурасу, яку експортувала в Україну Німеччина, закликає Держспоживслужба Полтавщини. У необсмажених зернах кави виявили небезпечну кількість пестициду хлорпірифосу.

Відповідне повідомлення, із посиланням на дані Європейської системи швидкого оповіщення про харчові продукти й корми (RASFF) розміщено на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, передає УНН.

“Через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 10 жовтня 2023 року № 2023.6874 стосовно виявлення хлорпірифосу в органічній зеленій каві (походженням з Гондурасу), що експортувалась з Німеччини (відправник: Rehm & Benecke Coffee GmbH & Co., Hamburg) до України (отримувач: ТОВ „Кофітон“, вул. Ломоносова 75 а, м. Київ, 03189)”, — повідомили у Держслужбі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Людей закликають бути обережними й у разі виявлення кави “Rehm & Benecke Coffee GmbH & Co.” закликають звертатись на гарячу лінію Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини:
тел. (0532) 56-99-63.

Або ж повідомляти про небезпечну каву Головному управлінню Держпродспоживслужби в Полтавській області:
тел. (0532) 60-66-47, e-mail: [email protected], тел.

Хлорпірифос — речовина фосфорорганічної групи, є основою для виробництва багатьох пестицидів.

Незначні дози хлорпірифосу, які нещодавно вважались умовно безпечними — можуть мати негативний вплив на здоров’я людей. Зокрема, цей пестицид здатен викликати гострі порушення роботи центральної нервової системи. А як наслідок, головні болі, втрату свідомості, судоми й навіть ввести людину у стан коми.

Зелену каву ніколи не обсмажують, відтак, аби вона відповідала санітарним нормам, та могла пройти перевірку на кордоні, при імпорті, її обробляють газами-пестицидами. Зокрема, й хлорпірифосом, про який мова йде вище. Цей пестицид запобігає розмноженню шкідників у зерні.

Обробка проводить наступним чином: каву насипають в полотняні мішки, які загортають у целофан. Після цього їх наповнюють газом із пестицидами. Все це відстоюють від двох до чотирьох діб (залежить від типу та обсягу продукції).

Зазвичай у процесі обсмажування частки шкідливого газу випаровуються із зерна під дією високих температур. Необсмажена зелена кава, відповідно, такої додаткової обробки позбавлена.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Я не поняла..  (12.10.23 15:32): Это ответ Гондураса на украинское зерно с пестицидами? Відповісти | З цитатою
какая разница?!  (11.10.23 22:59): Зеленый кофе всё равно не навредит больше, чем зелёная власть Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті