Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Телетеатр у Дніпрі = сучасний мультикультурний та мультифункціональний простір «Dnipro stage»

|«« «« »» »»|

У дніпровському телетеатрі триває трансформація у новий сучасний мультикультурний та мультифункціональний простір «Dnipro stage». Йдеться про креативні сучасні мистецькі форми та ідеї, які реалізуються у стінах закладу.

Митці різного рівня, студентська молодь, аматорські та професійні колективи мають змогу розкрити свій творчий потенціал на майданчику телетеатру. Музика, театр, живопис, фотографія, кіно, психологія, навчальні тренінги – всі спектри культури поєднаються в «Dnipro stage».

«Це пілотний проєкт. Було бажання зробити так, аби кожен метр простору телетеатру був ефективно використаний. Наприклад, у традиційному театральному підході з’явилися нові перетворення. Вже є нові сталі проєкти, які працюють на базі телетеатру. Трансформація – це три простори у телетеатрі, які можуть використовувати творчі колективи, митці. Йдеться про театральний простір, галерею, продакшен студію, яка незабаром з’явиться. Тож перетворення телетеатру у мультифункціональний простір, який надає актуальні культурні послуги і відкритий для митців, триває», — зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики міськради Євген Хорошилов.

Раніше тут був архаїчний театр. Нині ж культура і мистецтво — про сьогодення.

«Наприклад, маємо співпрацю з проєктом про картини видатних художників, до яких можна «доторкнутися» мовою сучасного діджитал мистецтва. Це саме стосується і театрального мистецтва. Ідеї автора можуть залишатися, а форма буде більш сучасна . Наш мультифункціональний майданчик поєднує різні види мистецтва: від театру до ілюзіон мистецтва, різних шоу, фотовиставок, галерей. Словом, це як арт-об’єднання міста. Ми пропонуємо майданчик, де можна реалізувати творчі проєкти. Допомагаємо у репетиційному, підготовчому процесі. Урешті, мета такої трансформації — аби нашим глядачам було цікаво», – наголошує Ілля Кухаренко, виконувач обов'язків директора телетеатру.

Дніпровський ілюзіоніст Андрій Фонта один із тих, хто вже активно співпрацює з телетеатром в рамках «Dnipro stage».

«Двічі показував тут одне із своїх шоу. Готую нині ще нове шоу, яке планую теж тут презентувати. Тут сцена, яка вдало підходить під формат і круто презентувати творчий продукт. Така співпраця важлива і корисна. Можна покращувати свій рівень професіоналізму. Такий формат може стати стартовою точкою для чогось вже більш глобального у творчості. Тож, приємно, що є такий майданчик», — додає Андрій Фонта.

Також до співпраці з телетеатром в рамках «Dnipro stage» долучився і постановник творчого об'єднання GlumofArt Олександр Глумов. Він разом зі своєю командою поставив 2 вистави «Кастинг» та «Столик на трьох». Зараз готують прем'єру нової вистави. А ще у телетеатрі працює інноваційний проєкт цифрових інсталяцій «Галерея фільм». Це про оживлення картин видатних художників, майстрів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті