Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Новий штам COVID-19 оминає імунітет. Фахівчиня з Дніпра розповіла, як вберегтися від інфекції та чи потрібні щеплення

Новий штам COVID-19 оминає імунітет. Фахівчиня з Дніпра розповіла, як вберегтися від інфекції та чи потрібні щеплення
Фото: Юрій Тинний/Суспільне Дніпро

Вірусний сезон грипу та коронавірусу стартує на початку жовтня. До відомих штамів COVID-19 "Дельта" й "Омікрон" в Європі додався новий – "Пірола".

Як захиститися від інфекції, кому треба щеплення та за яких умов повернуть карантинні заходи – Суспільному розповіла представниця обласного центру контролю і профілактики хвороб Галина Шамичкова.

За словами фахівчині, характерні ознаки для більшості штамів коронавірусної хвороби — біль у горлі, чхання, нежить, закладений ніс, тривалий кашель, людина швидко втомлюється та втрачає апетит.


"Наразі останній штам коронавірусу, який підтверджений в області, це "Омікрон". Взагалі в регіоні підтвердили спочатку штам "Дельта", потім "Омікрон". Після мутації "Омікрону" говоримо вже про новий штам — "Пірола". Він дуже мінливий, оминає імунітет людини. Тобто людина може бути щеплена, перехворіти на "Омікрон" і захворіти ще й на "Піролу", — говорить Галина Шамичкова.

Вона додає: при виявленні перших сиптомів — чхання, кашлю, температури, слід звернутися до сімейного лікаря та зробити тест.

"Це мазок, це не кров. Це більш такий метод простий. Того ж дня зразки доставляються до лабораторій, де на сучасному обладнанні проводять дослідження. До кінця доби вже маємо результат, він автоматично направляється в заклади охорони здоров'я", — каже жінка.

Галина Шамичкова зазначає: увесь час триває робота над розробкою вакцини, яка буде дієва проти нових штамів COVID-19. Наразі ж слід подбати про щеплення, особливо людям, які мають супутні захворювання та з категорії 60+.

Сплеск грипу та коронавірусної інфекції, за словами фахівчині, прогнозують на початок жовтня. Тож для профілактики захворювань вона радить вчасно зробити щеплення проти групу і коронавірусної хвороби, зробити тест, аби визначити, чи не є ви носієм інфекції, дотримуватися дистанції та носити маску.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гостья  (28.09.23 08:35): Началось. Лапши отварили для ушей. Відповісти | З цитатою
сергей  (27.09.23 21:11): Знаю семью, которая переболела сейчас короной, и до сих пор кашляют. Відповісти | З цитатою
Так  (27.09.23 15:24): подождите, так это что же получается, что прививки уже не действуют? А как же, а я же думал, а мне же говорили... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті