Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
11:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Хто на Дніпропетровщині ще не отримав «святкові виплати»

Хто на Дніпропетровщині ще не отримав «святкові виплати»

Про разові грошові виплати до Дня Незалежності та легалізацію трудових відносин на Дніпропетровщині Відкритому розповіли заступниці начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Олена Щирба та Наталія Корнійчук.


“Разові виплати до Дня Незалежності на Дніпропетровщині ще тривають. Ті, хто не встиг подати заявку і пакет документів, можуть це зробити до 1 листопада. Грошова допомога виплачується в різних розмірах, усе залежить від категорії. Особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім в’язням концентраційних таборів 1-ї групи — 3 100 гривень, 2-ї групи — 2 900 гривень, 3-ї групи — 2 700 гривень. Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності — 1 000 гривень. Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3 100 гривень. Членам сімей загиблих ветеранів війни — 650 гривень. Пенсіонерам грошова допомога здійснюється загальною сумою разом з пенсією”, – зазначає Наталія Корнійчук.

Ветерани війни, які не є пенсіонерами, не перебувають на службі й набули відповідного статусу для виплат до 24 серпня, можуть звернутися до органів Пенсійного фонду до 1 листопада та отримати їх.


“Страховий стаж людини зараз не менше 30 років, а до 2028-го це вже буде 35. Якщо роботодавець не сплачує єдиний внесок за працівника і неофіційно його оформив із зарплатою “в конверті”, то страховий стаж втрачається. А відтак і не розмір та виплату пенсію це впливатиме негативно. Адже страховий стаж не враховується при визначені розміру пенсії. Кожен працівник може звернутись до сервісних центрів Пенсійного фонду і перевірити всю інформацію. Треба написати заяву на отримання довідки ОК-5, де будуть вказано відомості про страховий стаж та сплату внесків за нього. Ця послуга доступна і на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду”, – розповідає Олена Щирба.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті