Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
22:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні скоротилася кількість чиновників

В Україні скоротилася кількість чиновників
Фото: pixabay

У 107 органах державної влади станом 1 липня 2023 року фактично працює 173,1 тис осіб. Найбільша чисельність працівників - у Державній податковій службі.

Мінфін розробив інтерактивну аналітичну панель (дашборд), що дозволить проаналізувати інформацію щодо граничної, фактичної чисельності працівників у державних органах, зокрема в органах судової влади та місцевих державних адміністраціях (без урахування органів сектору безпеки і оборони). Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

У 107 органах державної влади станом 1 липня 2023 року фактично працює 173,1 тис осіб. Фактична чисельність працівників у держорганах протягом минулого року скоротилася на 9,6 тис. осіб.

Зазначається, що найбільша чисельність працівників була у Державній податковій службі, - 22 тисячі осіб та Пенсійному фонді - 22 тисячі.

У Міністерстві юстиції працюють 12,3 тисячі осіб, у Державній митній службі - 9,8 тисячі, Державній казначейській службі - 9,7 тисячі. У Державні службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів працює 7 тисяч осіб, у Держстаті - 4,1 тисячі.

Загалом в органах державної влади станом на початок ІІІ кварталу 2023 року функціонує (без урахування сектору безпеки і оборони) Секретаріат КМУ та 17 міністерств, 20 служб, 14 агентств, чотири інспекції, чотири комісії, вісім інших державних органів, чисельність яких встановлюється Урядом, а також 9 державних органів, чисельність яких не встановлюється Кабміном, 24 місцеві державні адміністрації та шість органів судової влади.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Наблюдатель  (10.08.23 02:33): А помiчникiв чиновникiв скiльки? Мабуть ще мiльон i у всiх бронь. Відповісти | З цитатою
Ч  (09.08.23 18:50): Есть полезные чиновники, а есть трутни. Всех под одну гребёнку не следует. Відповісти | З цитатою
брехня!  (09.08.23 15:03): обратите внимание как они подменили понятие "количество чиновников" на "количество чиновников в 107 органах власти". А сколько осталось чиновников за пределами этих 107 органов власти вам не говорят. Ну, что ж... мы не гордые, полезем в официальные данные

Реальное количество чиновников ещё во времена предыдущей власти можно было узнать по количеству деклараций, которые они подают в НАЗК. Но текущая власть многих чиновников освободила от подачи деклараций, что вызвало сложно скрываемое раздражение со стороны США и ЕС, поскольку позволяет коррупционерам уходить от наказания.

Но даже при том, что подают декларации далеко не все, по состоянию на начало июля 2023 года было подано 258 тыс. деклараций. Так что чиновников минимум 258 тысяч. Для сравнения: на 1 января 2019 года количество госслужажих и чиновников разных уровней было 226 тыс. А рассказы про 173 тыс - это наглая манипуляция с целью ввести в заблуждение людей, которые просто не знают как узнать реальные данные.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті