Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
06:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Літній відпочинок у Дніпрі-2023: що відбувається в аквапарках

|«« «« »» »»|

Місця організованого відпочинку на воді у Дніпрі цього літа переповнені. Дається взнаки заборона на купання в Дніпрі, пов’язана з воєнним станом і підривом ворогом Каховської ГЕС. Не лише купатись у басейні, а й отримати порцію адреналіну можна в аквапарках. У Дніпрі їх два — Happy Day та  S.K.Y.

Happy Day: черги з сотень людей та пільги героям

Аквапарк Happy Day – один з найпопулярніших у Дніпрі, що доводить кількість відвідувачів. Цей аквапарк займає перше місце за розмірами в нашому місті: його загальна площа — 16 тисяч метрів квадратних. На території закладу розташоване «Аквамісто», яке ділиться на дитячу та дорослу зони водних розваг. Також для відпочивальників є басейн для дорослих площею понад 1000 м кв. з двома джакузі на 20 осіб кожна. Малеча може провести свій відпочинок у дитячому басейні.

Всього зона відпочинку вміщує близько двох тисяч людей. Містяни можуть відпочити в барах на території аквапарку, кафе, їдальні і кортах з фастфудом.

На вході до Happy Day перевіряють особисті речі людей. З собою суворо заборонено проносити їжу та напої. Серед обмежень — ножі, зброя та інші гострі предмети.

Чистота води не викликає сумнівів – на території аквапарку працює чимало спеціалістів з клінінгу, які дбають про чистоту. Одна з відпочивальниць зазначила, що прибиральниць багато, проте вони працюють майже непомітно та не створюють якихось незручностей для людей.

— Персоналу дуже багато, інструктори слідкують за порядком навколо та контролюють людей, — розповідає Ольга Грановська . — На вході відвідувачам потрібно вказати свої особисті дані, якщо з ними діти, молодші 14 років.

Жінка відвідала з сім’єю Happy Day безплатно: по вівторках сім’ї військовослужбовців можуть не платити за вхід. Багато містян позитивно сприйняли цю акцію, проте через велику кількість людей іноді виникають черги. Працівники аквапарку призупиняли роботу кас, через що подекуди відпочивальникам доводилося чекати годину або більше, аби потрапили всередину.

Одна з них – Анна Белінська. Її чоловік зараз боронить нашу Україну, тому його сім’я може відвідувати аквапарк безплатно. Їй та її сину довелося провести в черзі більше години, що було не дуже приємно. Тепер родина розглядає також інші варіанти для відпочинку біля води.

— Багато знайомих залишали гарні відгуки, тому ми з сином вирішили також прийти сюди, — розповідає Анна. —  Черги дійсно великі, це займає багато часу. Персонал працює добре, тут є чимало атракціонів як для дітей, так і для дорослих. Син задоволений.

Проте всередині, попри великі черги, чекати доводиться в середньому  хвилин п’ять, що не відбиває бажання відвідати атракціони.

Шезлонгів в аквапарку достатньо, також працівники мають запасні на випадок, якщо відпочивальників буде більше ніж зазвичай. Також є чимало місць, які закриті від прямих сонячних променів. Перед входом персонал може запропонувати людям вхід по депозиту за 3500 гривень. В нього входить зарезервований столик та вхід без черги, що для багатьох є важливим фактором.

Людям доступні зони для переодягання, душові та камери для зберігання особистих речей. За чистотою душових активно слідкують, тому тут важко висловити претензії.

Вартість входу залежить від віку відвідувачів, часу доби та дня тижня. Найдорожчим тарифом є ранковий – відпочивальники, що приходять о 10-й ранку мають заплатити 410 гривень за дорослий квиток, дитячий буде коштувати 380, діти зростом до 110 сантиметрів можуть відвідувати аквапарк безплатно. З 12-ї години дня та кожні наступні дві години вартість буде нижчою на 30 гривень. У вихідні ціни значно вищі – 480 за дорослий квиток та 450 за дитячий.

У середу ажіотаж навколо аквапарку знижується, але зовсім трохи. Назар Владіміров прийшов до закладу разом з молодшими братами, але відстояти в черзі йому довелося не менше 30 хвилин.

— Буваємо з сім’єю тут періодично, це хороше місце та близько від дому, прекрасна можливість відпочити у Дніпрі нікуди не виїжджаючи, — розповідає він. — Тут досить безпечно, тому не маємо претензій до роботи закладу.

Ціни на гастрономію досить демократичні.

«У меню в наявності піца, бургери та інший фастфуд, — розповідає Ольга Грановська. — Тутешні бургери за ціною як у Макдональдсі, але значно якісніші та більші. На родину з трьох людей ми вклалися у півтори тисячі гривень, тобто це майже ті ж гроші, що й за вхід, які б ми витратили».

Питання безпеки в Happy Day під контролем. Нагадаємо, що в цьому закладі сталася жахлива трагедія: 8 серпня 2021 року втопився 9-річний хлопчик. Очевидці стверджували, що хлопчик був особливий, із проблемами зі здоров’ям. Він не вмів плавати. Трагедія трапилася за лічені хвилини — дитина стрибнула в басейн головою вниз і спливла спиною догори буквально протягом 40 секунд. За ним у воду стрибнув інструктор аквапарку, дитину намагалися відкачати як співробітники, так і відпочивальники. Потім його рятувала швидка, але, на жаль, безуспішно. Тоді жінка, яка бачила смерть дитини, говорила, що швидше за все дитина вдарилася головою або зламала шийний відділ хребта, оскільки вона померла миттєво.

Через цю трагічну подію заклад ввів нові правила для дітей: малечі рекомендовано перебувати у великому та дитячому басейнах в спеціальних плавзасобах – рятувальних жилетах або нарукавниках. В правилах регламентовано, що відповідальність за життя та здоров’я дітей несуть дорослі, які їх супроводжують.

На території аквапарку працює багато рятувальників, які повинні слідкувати за безпекою та порядком у басейнах. Також персонал контролює доступ до водних атракціонів та забороняє дітям користуватися гірками для дорослих.

S.K.Y.: нагадує Кирилівку, якщо очі прикрити

Аквапарк S.K.Y. у Дніпрі знаходиться на вулиці Березинській, 2. Він користується популярністю серед місцевих мешканців. Тут зможуть відпочити і пари з дітьми, і без, і підлітки, і люди старшого віку. На території є три басейни: дитячий, купальний, для гірок. За словами відвідувачів, вода чиста та тепла.

Працюють 12 гірок для дітей та дорослих: «Цунамі», «Торнадо», «Іспанія», «Камікадзе», «Боді слайд», «Мультислайд». Також є комплекс дитячих гірок “Веселка”, який знаходиться навпроти лежаків.

Ми відвідали аквапарк у суботу. Людей було багато. Співвідношення відпочивальників з дітьми та без – приблизно однакове.

У аквапарку є аніматори, які можуть придумати будь-яку розвагу не тільки для дітей, а й для дорослих. У суботу та неділю часто проходять різноманітні змагання, водні ігри та естафети. Анімація входить у вартість вхідного квитка.

Які є зручності? На вході до аквапарку видають спеціальний лежак. Майже всі лежаки знаходяться під навісами, які захищають від сонця. Місця для куріння та їжі також знаходяться під захисними навісами.

На території аквапарку є два туалети, дві відкриті душові кабіни та 6 роздягальнь. У кожній є гачок для одягу, тому перевдягатися зручно. Туалети та душові чисті.

Що поїсти? В асортименті аквапарку: випічка (солодкі булки, піца) за цінами від 50 гривень; снеки (чіпси, горіхи) від 30 до 50 гривень; морозиво від 30 до 100 гривень. Можна й ґрунтовно підкріпитися комплексними сніданками або обідами. В меню ми побачили різноманітні м’ясні страви та гарніри, млинці, омлети та сендвічі за ціною від 110 до 180 гривень.

Продаються також й безалкогольні та алкогольні напої. Ціни на коктейлі стартують від 190–200 гривень. Шампанське від 450 до 800 гривень за пляшку. Міцний алкоголь від 90 до 190 гривень за 50 мл. Кава та чай коштують від 40 до 95 гривень.

Правила відвідування парку забороняють приносити із собою їжу та напої, проте технічно це зробити дуже просто. Суворої перевірки на вході немає.

В аквапарку S.K.Y. є три вежі рятувальників. Як тільки рятувальник бачить якісь порушення правил безпеки, він свистить, підходить до відпочивальників, говорить про правила дотримання безпеки.

Дві рятувальні вежі знаходяться біля плавального басейну та одна біля найвищої гірки. Травмпункту на території аквапарку немає. Перед входом у парк та на роздягальнях висять брошури з правилами поведінки та безпеки у парку.

Загалом людям тут подобається. Зазвичай кажуть, що трішки кусаються ціни, але атмосфера аквапарку перекриває цей недолік.

— Ми тут не вперше, — розповідає Вадим. — Все подобається. Відпочинок нагадує Кирилівку, особливо, якщо очі прикрити. Вода у басейні чиста та тепла. Мало гірок, але на таку територію, напевно, більше не поставиш. Вони не страшні, подобається більше всього біло-блакитна. Ціни у минулому році були кращими і градація аквапарку трохи мені не зрозуміла. Тобто зранку 480, з двох годин дня 450. На алкоголь ціна завелика, я вважаю. Але в цілому атмосфера класна.

Ще один відвідувач аквапарку Михайло не оцінив гірки.

— Найвища блакитна — класна гірка, інші не дуже, — каже він. — Зелена, наприклад, дуже повільна. Басейн маленький, але вода тепла, чиста.

Попри деяке незадоволення, всі відвідувачі наголошують, що це чудове місце для сімейного відпочинку. Та й ціни більш-менш доступні, хоч і вищі, ніж минулого року. Також високий рівень безпеки – тут слідкують за чергою, коли можна з’їжджати з гірки, а коли ні.

Вартість входу залежить від дня тижня, часу відвідування та віку відпочиваючих.

Дорослий:

10:00 — 19:00 — 400 гривень (будні), 480 гривень (вихідні);

14:00 — 19:00 — 370 гривень (будні), 450 гривень (вихідні).

16:30 — 19:00 — 320 гривень (будні), 400 гривень (вихідні).

Дитячий:

10:00 — 19:00 — 370 гривень (будні), 460 гривень (вихідні);

14:00 — 19:00 — 340 гривень (будні), 430 гривень (вихідні);

16:30 — 19:00 — 320 гривень (будні), 400 гривень (вихідні).

Також діє система знижок: у день народження вхід імениннику складає 1 грн; багатодітним — 20% (при купівлі квитка з 10:00 до 14:00, будній день); дітям-сиротам — 20% (при купівлі квитка з 10:00 до 14:00, будній день); військовослужбовцям — 50% за пред’явленням військового квитка, або іншого документа, що може підтвердити інформацію про перебування когось із членів родини на військовій службі (по буднім дням — понеділок, вівторок, середа, четвер, п’ятниця за умови наявності вільних місць). Щоб отримати знижку, потрібно при собі мати оригінали документів.

Парк S.K.Y.  працює з понеділка до неділі з 10:00 до 19:00.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (26.07.23 17:31): 1500 за бургеры. Они пожрать туда приходят? Это зарплату военного осваивают? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дуже  (26.07.23 16:14): багато "пільговиків". Тому й черги.
Show must go on!!!
Відповісти | З цитатою
Просто  (26.07.23 15:03): клопятники Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті