Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Експерт розповіла про нову географію ринку праці та найбільш затребувані спеціальності

Експерт розповіла про нову географію ринку праці та найбільш затребувані спеціальності

В Україні почав оживати ринок праці. Зараз на великих сайтах із працевлаштування відкрито 75-85 тис. вакансій. Загалом, за півтора роки повномасштабного вторгнення базова структура ринку праці не помінялася.

Про це УНН в коментарі розповіла експерт ринку праці Тетяна Пашніна.

Зараз в лідерах на ринку працевлаштування «універсальні» професії, в сферах продажу, торгівлі, виробництва. Вони були в лідерах і до масштабної війни, і зараз їх кількість не зменшується.

«На зараз у більшості професійних сфер, таких як банки, бухгалтерія, закупівлі, консалтинг, маркетинг тощо, фахівець який шукає роботу, може знайти декілька тисяч пропозицій по всій Україні», - відмічає Тетяна Пашніна.

Лідером ринку по кількості вакансій залишається Київ, наразі тут доступно більше 26 тисяч пропозицій. Львів зараз більш активний ніж Харків, а Дніпро не так «здало» позиції цього року, там зараз доступно 4 тисячі вакансій, як і в Одесі. Хоча традиційно влітку Одеса мала більше пропозицій через море і туризм, зараз там шукають сушистів, офіціантів, покоївок, операторів по ремонту платіжних терміналів, водіїв, тощо.

«В Харкові 3300 вакансій, це хороша цифра, враховуючи, що рік тому їх було 900. На шостому місті по кількості вакансій завжди було Запоріжжя, там 1300 вакансій, як і у Івано-Франківську. Війна «ударила» по ринку праці в Запоріжжі», - зауважує експерт.

Загалом географічно ринок праці помінявся, західні регіони більш активні як роботодавці, більш багаті на заробітну плату. Згідно останній аналітиці на сайті з пошуку роботи, середня зарплата в західних регіонах зросла, у східних піднімається в залежності від тиші на фронті.

«Зарплата там не росте, бо бізнес не іде так активно, як хотілося б. Інвестори не розуміють перспектив, тому не роблять вкладів», - каже Тетяна Пашніна.

Вкрай важко виділити спеціальності, які зараз затребувані. Через сезонні роботи потрібні комбайнери, трактористи тощо. Підприємствам не вистачає працівників робочих спеціальностей – слюсарів, швачок, інженерів, технологів, яких і так було не багато на ринку праці.

«Вкрай важко спрогнозувати, якою буде ситуація на ринку праці восени. Дуже хотілося б щоб не стало гірше. Хотілося б почати поступово розбудовувати східні регіони», - додає Пашніна.

Gorod.dp.ua на Facebook.


не эксперт, но думать могу  (11.07.23 18:15): Официальная безработица в стране 25,8%. Только на бирже труда состоит 128 тыс человек. Может, не надо чесать про какие-то там развития, росты, вакансии и тому подобный бред? Вакансия в стиле "минималка + никаких прав + материальная ответственность" - это не вакансия, а предложение стать рабом.
Днепр... город с населением 1 миллион человек - 4 тыс вакансий при том, что безработных по-скромному 70 тысяч?
И скажите этому "эксперту", что считать вакансии по всем сайтам не имеет смысла, поскольку кадровики размещают вакансии сразу на нескольких сайтах. Так что и результаты свои пусть делит на 4-5, чтобы увидеть сколь-нибудь адекватную картину
Відповісти | З цитатою
пенсионер  (11.07.23 18:06): огромнейшее количество рабочих мест, почему люди не хотят работать, непонятно. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті