Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі на охорону модульних укриттів виділили 39 мільйонів гривень. Чому ж їх регулярно розкрадають?

У Дніпрі на охорону модульних укриттів виділили 39 мільйонів гривень. Чому ж їх регулярно розкрадають?

У місті вже встановлено 58 модульних бетонних укриттів для захисту городян від наслідків ворожих обстрілів.

Ці укриття оснащені світлом, лавками для сидіння, урнами для сміття та іншими зручностями. Поруч із ними є біотуалети.

Та ось біда. Схоже, у ці конструкції частіше навідуються вандали, ніж свідомі громадяни, які шукають порятунку від повітряної тривоги. Тільки за нинішній рік у 17 таких конструкціях вкрадено та пошкоджено майно на 92 тисячі гривень! Ще один такий випадок стався на Набережній Січеславській, 55, про що повідомляв Міський сайт.

Систематичне розкрадання обладнання укриттів напрочуд подвійно, оскільки, як з'ясовується, на їхню охорону з бюджету було виділено майже 40 мільйонів гривень. Про це повідомляє ГО «Громадський контроль»:

«В Дніпрі на початку року підписали договір вартість 39 млн.грн на патрулювання території біля 94 об'єктів, з яких 42 - це бетонні укриття на зупинках. А вчора газета міської ради повідомляє, що з 17 бетонних укриттів вкрали лампочки та проводку на 100 000 грн. Ну круто хлопці поохороняли бетонні коробки. Мабуть міська рада підписала договір через те, що боялися, що вкрадуть ціле укриття (усю бетонну коробку).

Ну а договір на 39 млн.грн підписано з фірмою Джеб. Цю фірму в ЗМІ пов’язували з Огурченко (минулий керівник обласної поліції).

Так ось якщо подивитися умови закупівлі то там прямо прописано:

1) Документ, що свідчить про співпрацю (взаємодію) з органами поліції МВС в регіоні (договір, угода, меморандум тощо). Дуже схоже на дискримінаційну вимогу, коли такі документи видають тільки потрібним людям. Невже Огурченко тут дотичний?

2) У складі тендерної пропозиції Учасник повинен надати лист про співпрацю з ситуаційним центром м.Дніпра. Невже тут ще одна заточка, щоб ще один документ отримали від поліції/міської ради?..».




Gorod.dp.ua на Facebook.


Панас  (28.06.23 09:06): Бетонная коробочка по цене двухкомнатной квартиры?! Это прекрасно! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті