Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За 7 зрубаних сухих кленів браконьєрам загрожує до 5 років позбавлення волі

За 7 зрубаних сухих кленів браконьєрам загрожує до 5 років позбавлення волі

У Вільнянському лісництві філії «Новомосковський військовий лісгосп» перешкодили несанкціонованій рубці.

Так в суботу, 24 червня, під час рейду на зустріч співробітникам лісгоспу лісовою дорогою виїхала ГАЗель. В машині було троє чоловіків. При огляді автівки виявили спиляні колоди, бензопилку та каністру з паливом. Лісівники викликали поліцію.

Порушники зрубали 7 сухих дерев клена, загальним об’ємом 3.17 м³. Сума збитку державі склала майже 21 тис грн. На браконьєрів заведено кримінальну справу по статті 246 ККУ частина 2. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Roman  (26.06.23 13:30): К этим "лесникам" возникает много вопросов, связанных с халатностью в плане санитарного омоложения леса, в том числе, удалении больных деревьев, и сухостоя. Почему эти горе-дровосеки успели напилять аж 7 таких деревьев?
Вероятно, никто лес нормально не обновлял, не удалял сухостой.

Потом... Ничего вообще, что если эти люди спилили сухие деревья, то их действия принесли пользу лесничеству, небольшую? То что удалили сухостой, это хорошо не только с точки зрения предоставления молодым насаждениям пространства для роста, а ещё и ликвидация потенциально-опасных обьектов для возгорания. Ведь если начнется лесной пожар, такой сухостой только усилит его... Поэтому, лучше бы эти "лесники" занимались удалением сухостоя, а не бравировали задержанием тех, кто технически выполнил часть их работы, хоть небольшую, но всё-же...
Відповісти | З цитатою
Виталий  (26.06.23 11:57): Будут потом извинение просить. В Украине не запрещено спиливать сухие деревья и валежник. Штраф можно получить ,если при этом повредил зеленые деревья и даже за снятие лесной подстилки, но никак не за сухостой. Есть уже много дел, где лесники брали на понт и заведомо зная, что люди не нарушают ничего, пытались запугать и скачать деньги, так вот приговоры получили эти лесники и таких дел много. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті