Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
05:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

18-річна гімнастка із Павлограда змінила спортивне громадянство

18-річна гімнастка із Павлограда змінила спортивне громадянство

Українська художня гімнастка Меланія Тур вирішила змінити спортивне громадянство. Починаючи з травня 2024 року вона виступатиме за збірну Ізраїля.

У п'ятницю, 12 травня, Міжнародна федерація гімнастики ухвалила низку рішень, зокрема залишила у силі відсторонення спортсменів з Росії та Білорусі від змагань. Крім цього, FIG розглядала питання можливої зміни спортивного громадянства атлетами.

Серед гімнасток, які здійснили запит на зміну спортивного громадянства - 18-річна Меланія Тур. Починаючи з 2021 року спортсменка виступала за збірну України на міжнародних турнірах, зокрема на Кубках світу.

Запит на зміну спортивного громадянства 18-річній Тур FIG задовільнила. Водночас, виступати за збірну Ізраїля українська художня гімнастка зможе не раніше 12 травня 2024 року - через рік після ухвалення рішення. На цей період спортсменка перебуватиме у карантині - без права виступати на міжнародних турнірах, що проходитимуть під егідою FIG.

Позицію змінити спортивне громадянство Тур пояснила у коментарі для Tribuna.com. Спортсменка відзначила, що відповідне рішення - її ініціатива, яку вона вже встигла обговорити з батьками.

"Це все, що я можу пояснити на даний час. Рішення щодо звільнення зі збірної було особисто моє. Батьки повністю підтримали мене. Вони, до речі, як і моя 3-річна сестра знаходяться у 150 км від Бахмута та не покидали територію України з початку повномасштабного вторгнення", - сказала Тур.

Хто така Меланія Тур?

18-річна українська художня гімнастка з Павлограда, що з травня 2024 року представлятиме на міжнародних турнірах Ізраїль.

Меланія Тур дебютувала за збірну України на міжнародному рівні у 2019 році у складі юніорської команди на чемпіонаті світу, посівши 16-е місце у багатоборстві.

У 2020-му Тур у складі юніорської збірної України стала чемпіонкою Європи в команді.

У період з 2021 до 2022 року Тур виступала на міжнародних турнірах за дорослу збірну України. У 2022-му, зокрема, увійшла до складу на Євро, де разом із командою посіла восьме місце.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті