Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Панди, тигри та Стів Джобс: 60-річний художник із Дніпра малює мурали на будинках

|«« «« »» »»|

Мурали нікого не залишать байдужими.

У Дніпрі вулицю Яскраву, 13, прикрашають дивовижні мурали. Вони стали окрасою цієї вулиці та милують око усіх мешканців. Створює такі реалістичні стінописи художник Валентин Філоненко. Чоловік пише картини з дитинства.

Та декілька років тому йому замовили намалювати на будинку Стів Джобса. Валентин розповів, що саме цей стінопис подарував любов до великих площ. Після цього під'їзди багатоповерхівок стали прикрашати панди, леви та тигри.

“Зазвичай люди говорять тему, яку хочуть, а я вже їм пропоную малюнки. Або фотографії шукаю там тварин, якщо хочуть. Ось я знайшов фотографію тигра і переніс його на стіну”, — поділився художник.
Написання стінопису — дуже кропітка робота. Могутнього лева Валентин малював щодня по 4 години. І вже за тиждень він був готовий.

“Спочатку я переношу малюнок на стіну, потім починаю фарбою працювати. Фарбу я розводжу з ПФ лаком. Якщо десь прожухає фарба, то це як такі матові плями виходять, я тоді ще раз покриваю лаком. Ось там очі, ніс, вуса, я переношу, а листя вже сам малюю від руки”, — розповів Валентин Філоненко.
Художник використовує масляну фарбу та ПФ лак. Завдяки цьому малюнок може бути довговічним. Наприклад, лев намальований 5 років тому, а виглядає як новенький та не вигорів.
“Коли дощ іде, я припиняю працювати. А так, коли вона вже висохла, навіть нанесена на стіну, якщо за годину пішов дощ, нічого страшного. Вона все одно висохне. Тут стіна швидше впаде, ніж фарба з неї злізе”, — підсумував художник.
Допомагає Валентину творити дружина Ксенія. Завдяки їй чоловік має моральну підтримку та додаткові руки під час малювання.

Окрім створення графіті, чоловік також розписує предмети, художньо оформлює столики та кімнати квартир. В його арсеналі навіть є роботи у 3-D форматі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Это красиво  (10.04.23 09:33): Но когда под муралом тротуары разбиты и ямы с водой на дорогах... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті