Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
23:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили шелтер для переселенців, який відремонтували після пожежі

У Дніпрі відкрили шелтер для переселенців, який відремонтували після пожежі
Фото: Суспільне Дніпро

У Дніпрі відновив роботу шелтер для переселенців, який був зруйнований через пожежу. На відновлення приміщення та придбання нової побутової техніки витратили близько пів мільйона гривень, кошти надав благодійний фонд.

Шістнадцятого лютого у Дніпрі відкрили відремонтований шелтер для переселенців. Приміщення відновлювали після пожежі, яка сталась в грудні. Тамара Хмара приїхала з Лисичанська, жила в центрі із дочками з квітня 2022 року.

"Ми жили в цій кімнаті, у той час я була на кухні. Прання заправила, чай залила, ну і всі там були, звісно. І родина була з дітьми. Помітила дитина, ми не бачили, вона прибігла, каже: дим. Ми не зрозуміли, а потім він почав все сильніше і сильніше, а я нічого не зрозуміла, почали просто щось рятувати", – каже переселенка з Лисичанська Тетяна Хмара.


Донька Тамари Каріна Нікітіна каже: раніше в шелтері не було душової кабінки, доводилося ходити у сусідній притулок. Після ремонту дівчині тут подобається більше.

"Зручно, комфортно, виглядає навіть краще, тому що були старі ліжка, звісно, а зараз все в більш сучасному стилі", – розповіла Каріна Нікітіна.


У шелтері встановили нову побутову техніку, пральні машини та сушарки, з фінансуванням допоміг благодійний фонд.

"За нашим бюджетом, в нас десь до пів мільйона ми витратили. Тут проживало десь 15 осіб. А буде проживати десь 27 осіб, зможуть проживати у даному тимчасовому прихистку", – повідомив директор БФ “Добро тут” Андрій Палкін.

За словами виконавчого директора ОСББ, у якому розташований шелтер, пожежа в грудні сталася через застарілу проводку, тому під час ремонту замінили всі комунікації.

"Зробили навіть з того що була відбита вся штукатурка, тобто замінена вся електропроводка, вся сантехнічна система. Повністю нанесена декоративна штукатурка, пофарбована. Також покладений лінолеум, повністю вся сантехніка і вікна", – каже виконавчий директор ОСББ Олег Браславець.

Переселенці можуть проживати у шелтері постійно, обмежень по терміну перебування немає.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті