Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
03:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні повістки почнуть розсилати поштою

В Україні повістки почнуть розсилати поштою
Фото: Суспільне Черкаси (ілюстративне фото)

Повістка може бути надіслана після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних.

Уряд затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Повістки до ТЦК почнуть надсилати через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, тобто з 18 липня. Про це йдеться у постанові від 16 травня 2024 р.

Зазначається, що резервісти та військовозобов’язані протягом 60 днів після оголошення мобілізації зобов’язані уточнити свої облікові дані (адресу місця проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності) та інші персональні дані) через ЦНАП, електронний кабінет або ТЦК за місцем свого перебування або місцезнаходження.

Повістка про виклик до ТЦК з повідомленням про вручення на адресу місця проживання може бути надіслана після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних, у тому числі адреси місця проживання.

У разі неуточнення протягом 60 днів резервістом або військовозобов’язаним своєї адреси місця проживання повістка надсилається на його адресу зареєстрованого/задекларованого місця проживання.

Згідно документу, належним підтвердженням оповіщення у разі надсилання повістки засобами поштового зв’язку є:

  • день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

Нагадаємо, Міноборони пояснило, чи вважається повістка в поштовій скриньці "врученою".

Як повідомлялося, понад 415 тисяч громадян України оновили свої дані через мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників і резервістів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті