Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
19:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканці Придніпровська вимагають скасувати рішення щодо приватизації стадіону «Авангард»

Мешканці Придніпровська вимагають скасувати рішення щодо приватизації стадіону «Авангард»

Мешканці житломасива Придніпровський у Дніпрі вимагають відновити стадіон “Авангард”.

Для цього створили петицію щодо реконструкції стадіону, наразі вона набрала близько 400 голосів з необхідних 3000. У петиції, зокрема, вимагають скасувати рішення міської ради Дніпра про приватизацію стадіону.

Лідія Савчук живе на житловому масиві Придніпровський понад сорок років. Пам’ятає, коли стадіон "Авангард" ще працював.

"Дуже шкода, що запустили, дуже шкода. Тому що місце улюблене – парк, стадіон, сюди багато людей ходить, навіть у цю розруху. Ми ходимо кожного ранку", – розповіла жінка.
Анатолій з дитинства грав у футбол на цьому стадіоні.

"Придніпровська енергія” була команда, це був тренер Майсурадзе, дуже багато років. З наших хлопців багато гравців були в дублі “Дніпра”, – згадує він.
У січні 2022 року споруди стадіону потрапили до переліку об'єктів для приватизації. Жителька Придніпровського Ольга Орєхова виступає проти цього.

"Мала бути обіцяна реконструкція, а тут чомусь виставляються на продаж всі споруди, які тут перераховані – це і тир, і яма для стрибків, тобто все вказує на те, що це стадіон, що це не є щось поруч за стадіоном. Саме назви стадіону “Авангард” не було, але документально все це розташовується на цій території", – каже авторка петиції Ольга Орєхова.

Ольга Орєхова зареєструвала петицію щодо реконструкції стадіону. Також, аби привернути увагу до “Авангарду”, жителі виходили на акцію з його прибирання.

"Рішення про те, що тут буде реконструкція, було вже озвучене багато разів владою ще у 2016 році. І вже навіть за документами реконструкція цього стадіону, вона триває. На це виділялися кошти. Виділялися також кошти на утримання цього стадіону, тобто багато людей, вони думають, що цей стадіон просто руїна, він залишений просто неба і без власника. Це не правда – стадіон всі ці роки був на балансі міста", – каже Ольга Орєхова.
Голова правління ГО “Платформа Громадський контроль” Денис Селін каже: якщо стадіон придбають, то немає гарантії, що цільове призначення об'єкта не змінять. А саме реконструкція стадіону, за прикладами інших громад, коштувала б від п'яти до двадцяти мільйонів гривень.м
"Коли виділяються кошти на проєкт, на реконструкцію “Авангарду” виділялися кошти, і після нічого не відбувається – можна притягати цих посадовців до відповідальності, навіщо вони замовляли проєкт, якщо далі нічого не відбулося", – розповів голова правління ГО “Платформа Громадський контроль” Денис Селін.
Крім петиції, мешканці житлового масиву Придніпровський планують створити громадську ініціативу та виносити питання реконструкції на сесію міської ради.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (08.02.23 08:15): Вот и покрасил вам Борька ворота. Лес ваш забрали, теперь и стадион станет чьей-то виллой Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті