Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкривається центр для постійного проживання вимушених переселенців

У Дніпрі відкривається центр для постійного проживання вимушених переселенців
Анна Жуковіна

У Дніпрі відкриється новий прихисток для вимушених переселенців. Особливість шелтеру полягає у тому, що він створений для довготривалого проживання.

Про це Відкритому розповіли керівник програми «СпівДія Шелтер», колегіант Української Студентської Ліги Максим Свисенко та директорка зі зав’язків з громадськістю Центру Прикладної освіти «Логос» Анна Жуковіна.

Від початку широкомасштабного вторгнення Центр Прикладної освіти «Логос» та Українська студентська Ліга займаються облаштуванням прихистків для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у місті Дніпро.

«В цій сфері ми вже маємо відповідний досвід та глибоку експертизу. Ми чітко розуміємо актуальні потреби внутрішньо переміщених осіб, знаємо які інструменти необхідно використовувати аби ці потреби задовольнити, а також, де шукати ресурси для реалізації поставлених цілей. Влітку у нас виникла ідея створення місця вже не для тимчасового, а довготривалого проживання внутрішньо переміщених осіб – так з’явився наш центр», – пояснила Анна Жуковіна.

Відкриття центру для постійного проживання вимушених переселенців заплановане на найближчий час. У ньому комфортно зможуть розміститися до 56 осіб. Простір розроблявся українськими та чеськими дизайнерами і є одночасно сучасним та максимально практичним. Меблі, побутова техніка, предмети внутрішнього оздоблення, сантехніка – все у центрі є абсолютно новим та якісним.


«Важливо зазначити, що єдине, за що мають сплачувати мешканці центру – це вартість користування комунальними послугами (опалення, електроенергія, водопостачання, вивіз сміття, тощо). Головною перевагою нашого центру, окрім його комфортних умов для проживання, є інтеграція на нього повного переліку послуг найбільшої волонтерської Р2Р платформи «СпівДія». Тобто всі мешканці нашого центру будуть мати регулярний та безоплатний доступ до сервісів: отримання професійної юридичної та психологічної підтримки, допомога у працевлаштуванні та веденні малого підприємництва, а також залучення дітей до освітньо-інформаційних заходів. Дякуємо спонсору цього благодійного проєкту – міжнародній ІТ-компанії Fiverr. Це найбільша в світі онлайн-платформа для пошуку роботи з головним офісом у місті Тель-Авів», – розповів Максим Свисенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті