Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Приїхали, бо там дуже стріляють». Хаб у Дніпрі приймає переселенців з Донеччини

«Приїхали, бо там дуже стріляють». Хаб у Дніпрі приймає переселенців з Донеччини

У Дніпрі в антикризовому транзитному центрі “Затишок” можуть знайти прихисток біженці з Донецької області. Одночасно тут можуть прийняти до двадцяти людей.

Про це Суспільному повідомила керівниця хабу “Затишок” Юлія Сергієнко.

Центр для переселенців працює з середини грудня. Тут люди, які виїхали з небезпечних районів Донеччини, можуть отримати першу допомогу: їм надають прихисток на десять днів, допомагають відновити документи та знайти житло в більш безпечних регіонах країни.

Серед нинішніх жителів — велика родина, дванадцятеро людей. Приїхали до Дніпра з села Нове, що неподалік Лимана. Покинули рідний дім, бо селище обстрілюють російські війська.

"Приїхали тому, що там дуже стріляють, вікна випадають. У нас дітки маленькі. Волонтери возять туди і паливо, і їжу людям, тож люди там не голодують, все добре. Тільки от стріляють там аж надто", — розповідає переселенка з Лимана Юлія.

З собою родина взяла тільки найнеобхідніші речі. Тимчасово живуть в антикризовому транзитному центрі “Затишок”. Далі планують їхати в Полтаву.

Ще одна тимчасова жителька хабу — Наталія — з родиною приїхала з Курахового. Російська армія почала обстрілювати місто все частіше. У квартирі жінки вибило шибки та двері. Жити далі з 72-річною мамою Валентиною та дітьми шкільного віку, Дмитром та Дариною, там було небезпечно.

"У Вугледарі йдуть бойові дії, Курахове обстрілюють. Нам страшно стало, ми й поїхали. Нашу квартиру не розбили, поруч ракета впала і вікна вилетіли", — розповідає переселенка з Курахового Наталія.

В хабі “Затишок” люди живуть в кімнатах на кілька людей. Переселенців також тут годують три рази на день.

За словами комунікаційної менеджерки хабу “Затишок” Олесі Бабушкіної, центр створили, аби підтримати людей в перші дні після евакуації.

"Це особи з інвалідністю, люди, яким за 60. Люди, які мають в родині представників, які зараз або захищають країну, або несуть службу в поліції, ДСНС. Ці люди потребують такого хабу, де вони б змогли видохнути, зробити документи, якщо вони їх втратили, — пояснює Олеся Бабушкіна.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті