Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
15:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Пекло під прикриттям ЗАЕС: як живуть мешканці багатостраждального Нікополя

Пекло під прикриттям ЗАЕС: як живуть мешканці багатостраждального Нікополя

«Люди вже звикли. Це дуже погано», — так мешканець Нікополя коментує активні нічні обстріли з боку росіян. З середини липня російські окупанти щодня обстрілюють Нікополь, сусідній Марганець та прилеглі села, прикриваючись Запорізькою АЕС.

Як це жити у передчутті ядерної загрози, ховаючись від ворожої артилерії, дивіться в ексклюзивному репортажі журналістів сайту “Наше місто”.

Із березня, коли окупанти захопили Енергодар та розташовану на його околицях Запорізьку атомну електростанцію, міста й села Дніпропетровщини стали новою мішенню.

Пан Анатолій показує, які руйнування завдав його власності снаряд окупантів. Вибух знищив літню кухню з котлом опалення всього будинку, гараж та дві автівки. У будинку вилетіли всі вікна.


“Стояла машина, і виходить, поряд із машиною вибух. Завдяки машині одній, а потім другій вибух не сильно поширився. І одна машина розібрана на молекули, ось що від неї залишилося. Другу вже приїхали хлопці, нарізали, забрали. Вона згоріла, звісно”, – розповідає мешканець Нікополя Анатолій.

Нікопольчанка Валентина мешкає на другому поверсі чотириповерхівки у середмісті. За її словами, росіяни тричі за одну ніч обстріляли помешкання. Вони з чоловіком ледь встигли сховатися.


“19 серпня о 3 годині ночі був перший дуже сильний вибух, ми одразу побігли до підвалу, другий вибух теж такий сильний, а третій вже так ударило, що будинок підпригнув весь. Прибігли у будинок, як відчинили двері – це страх. Все було на підлозі, все побито… Шок, звичайно, був страшним. Перечекали, потім почали прибирати, жити треба ж”, – згадує ту страшну ніч Валентина.

Детальніше про те, в якому пеклі живуть мешканці Нікополя, дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті