Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цифровий фронт: як в Україні розвивається ІТ-сфера та з чого треба починати новачкам

Цифровий фронт: як в Україні розвивається ІТ-сфера  та з чого треба починати новачкам

ІТ-сфера в Україні зростає на 20-25% щороку. Цей, попри війну, не виключення. У 2022-му на 27% збільшилася сфера інформаційних та комп’ютерних технологій. Саме ІТ-спеціальності допомогли утриматися на плаву багатьом українцям, й ба більше – добряче донатити на ЗСУ.

Про це Відкритому розповіла директорка ІТ-компанії «Comparus.ua», учасниця наглядових рад «IT Dnipro community» та ГО «Активна громада» Ірина Шмідт.

Наразі на одній з платформ працевлаштування в Україні є 4500 вакансій у сфері ІТ. Середня заробітна плата стартує від 20-30 тисяч гривень, й до 400 тисяч гривень.

«ІТ – це не тільки програмування та тестування. ІТ – це вже частина нашого життя. У людини може бути певна роль та посада. Наприклад, працівник може 90% своєї діяльності – лідер, а лиш 10 виконувач обов’язків. Разом з «IT Dnipro community» ми нараховували близько 43 посад. Це маркетологи, спеціалісти по кадрах, рекрутери, піарщики, копірайтери, офіс-менеджери і так далі. З чого почати? Спершу варто почитати про ІТ-сферу й дізнатися, що там можна робити, поспілкуйтеся з айті-фахівцями. Багато компаній проводить безкоштовні курси для початківців. Коли є бажання й мотивація – можливо все», – директорка ІТ-компанії «Comparus.ua», учасниця наглядових рад «IT Dnipro community» та ГО «Активна громада» Ірина Шмідт.

##: IT
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті