Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі виготовили ще одну 3Д-модель історичного об'єкту

У Дніпрі виготовили ще одну 3Д-модель історичного об'єкту

Нові технології допомагають зберегти для майбутнього елементи знакових будівель Дніпра.

Нагадаємо, що початок цього проекту було започатковано близько двох тижнів тому. Тоді за допомогою 3Д-принтера було виготовлено зменшену копію гарного вікна історичного «Дома Помаранця» по вул. Харківській, 6.

Ця будівля вже близько 20 років перебуває у жалюгідному стані. І хоча інвесторами були оприлюднені плани із забудови цього кварталу із збереженням фасаду будівлі, зараз не зрозуміло, коли і яким чином ці плани буде реалізовано.

3Д-модель його вікна стала не просто гарною іграшкою. Вона була виставлена ​​на благодійну лотерею зі збору коштів на допомогу українським військовим і послужила дуже важливій справі, знайшовши нового власника.

Аналогічна і доля теж колись прекрасного будинку на вул. Виконкомівській, 17. Будівля теж знаходиться у жалюгідному стані. Інвесторами заявлено плани реконструкції цього кварталу, але коли вони реалізуються, то ще питання…

А поки що виготовлена ​​аналогічна 3Д-модель його віконного отвору. Про це начальник управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міськради Надія Ліштва розповіла:

«Ще одно віконце, ще однієї пам'ятки архітектури Дніпра, відправилось "на прогулянку" вулицями міста.

Сподіваємось війна скоро завершиться, рахунки по капітальним видаткам розблокуються, і з'явиться можливість провести роботи по цьому об'єкту».

Цим досвідом вже зацікавились у Києві. У столиці теж хочуть налагодити виготовлення таких копій елементів історичних будівель та просять Надії Ліштви підказати, як це зробити.

Вона не робить секретів із такого виробництва, відповідаючи:

«Думаю у вас теж без діла стоять у когось 3Д принтера. Я сама роблю креслення та модель елементів в автокаді і віддаю на друк. Тому вам теж треба скооперуватись з якимсь власником принтеру, бо у вас й так класна команда захисту Києва». 

Фото зі сторінки Надії Ліштви.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті