Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Троє поліцейських із Дніпра вимагали 12 тисяч доларів у підозрюваного

Троє поліцейських із Дніпра вимагали 12 тисяч доларів у підозрюваного

Троє співробітників поліції Дніпропетровщини прибули до Києва для проведення слідчих дій. Однак після санкціонованих заходів поліцейські вдалися до протиправних. За що були відразу затримані.

До працівників Київського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшло повідомлення щодо окремих співробітників поліції Дніпропетровської області. За одержаною інформацією зазначені поліцейські силоміць утримували мешканця столиці в автомобілі та вимагали 12 000 доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності.

За відомостями внутрішньої безпеки Нацполіції Київська міська прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що троє працівників слідчих та кримінальних підрозділів Дніпровського районного управління поліції Дніпропетровщини прибули до Києва для проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігуранта кримінального провадження, розпочатого за фактом шахрайства.

Після слідчих дій поліцейські затримали власника квартири - 30-річного киянина, проти його волі посадили до його ж автівки і почали вимагати гроші за припинення подальшого кримінального переслідування. Зазначеної суми у чоловіка не було, тому поліцейські дозволили шукати її у борг. Протягом кількох годин співробітники поліції разом із затриманим їздили містом та зібрали у його знайомих 2 500 тисячі доларів США.

Під час зустрічі зі ще одним приятелем киянин отримав 3 800 доларів, які відразу передав поліцейським. Цієї миті дніпропетровських правоохоронців затримали бійці відділу швидкого реагування та оперативники ДВБ НПУ спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві.

Усі речові докази вилучено на місці злочину. Поліцейських затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України до обрання їм запобіжного заходу. Слідчі ДБР готують фігурантам вручення підозри. За скоєні протиправні дії співробітникам поліції може загрожувати до 10 років позбавлення волі.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Элоиза  (11.02.22 00:08): А на корре сьодня писали, что трое полицейский выкрали человека. Пзц како-то чесслово. Как не застрялят, так заьют, так еще что-то - все, кроме того, чего нужна полиция. Відповісти | З цитатою
Шао Кан  (10.02.22 19:03): Бог всё видит. если не раскаются, покарает Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
простить и опустить  (10.02.22 17:20): Ребята просто забыли что они не у себя дома. Відповісти | З цитатою
Малина  (10.02.22 17:05): Да да, а в соседней новости вон насильника отпустили, только шо то никто не интересуется, а почему собственно. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Гость  (10.02.22 16:45): Это в реформированной полиции такое творится? ай-ай!
Слава Украине!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Эвропа  (10.02.22 16:40): ну-ну Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті