Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро на першому місці у рейтингу фінансової спроможності обласних центрів

Дніпро на першому місці у рейтингу фінансової спроможності обласних центрів

Дніпровська міська територіальна громада (МТГ) очолила рейтинг фінансової спроможності територіальних громад обласних центрів. Про це свідчать результати дослідження Центру спільних дій.

Аналітики Центру спільних дій проаналізували, чи вистачає органам місцевого самоврядування (ОМС) грошей для виконання своїх повноважень, та створили рейтинг фінансової спроможності територіальних громад обласних центрів. Він показує, наскільки ефективно ОМС нарощували свій фінансовий потенціал у 2018 -2021 роках.

Рейтинг складений на основі 10 індикаторів, за кожен із яких присуджувався низький, середній або високий рівень спроможності. Детально ознайомитись із методологією дослідження можна за посиланням

У 2021 році Дніпровська МТГ отримала 100 балів зі 100 можливих. 


Зокрема, у громади високий рівень доходів загального фонду на одного мешканця — 9004 гривень. Цей індикатор дозволяє визначити, наскільки ОМС може забезпечувати потреби кожного жителя виключно тими грошима, що збирають на її території. 

У Дніпровської МТГ низька вартість утримання апарату чиновників — кожен мешканець витрачає на це 461 гривню. 

Громада також демонструє високі показники капітальних вкладень. Капітальні видатки на кожного мешканця становлять 2801 гривень. Цей показник вказує, скільки коштів витрачають на реальний розвиток: капітальний ремонт доріг, газифікацію населених пунктів, закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги тощо.

Цього року Дніпровська громада направила до Державного бюджету 9,5% доходів та отримала за це 10 балів у рейтингу. Ці кошти згодом отримують “бідніші” громади. 

До прикладу, сусідня Харківська МТГ має за цей індикатор 0 балів і перенаправляє до Держбюджету всього 2,9%.

Від 2018 року Дніпровська МТГ завжди посідала перше місце в рейтингу фінансової спроможності територіальних громад обласних центрів. У 2018-му вона розділяла це місце з Києвом. Протягом 2019-2021 років столиця посідала другу позицію.


З року в рік Дніпровська МТГ має високі показники за індикатор “Частка місцевих податків та зборів” — 38%.

За допомогою цього індикатора можна простежити, наскільки громада автономна від центральної влади і залежна від місцевих жителів – платників місцевих податків. Також цей показник демонструє розвиток бізнесу у громаді.

Раніше в Центрі спільних дій аналізували, на які потреби мешканців управлінці спрямовували кошти у громадах обласних центрів. Зокрема, аналітики оцінили бюджети Харківської, Дніпровської, Сєвєродонецької та Краматорської територіальних громад за 2018–2020 роки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мыздобул  (30.12.21 10:54): Судя по состоянию городской инфраструктуры, эта состоятельность заканчивается в каких-то карманах... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті