Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

25 копійок рятують життя: молодіжна рада Дніпра передала закуплені матеріали для лікарні ім. Руднєва

|«« «« »» »»|

Молодіжна рада Дніпра 28 грудня передала лікарні ім. Руднєва необхідне обладнання для немовлят, від яких відмовились батьки. Збирали гроші в рамках благодійної акції «Диво – це так просто». Приймали у дар монети номіналом у 25 копійок, які вийшли з обігу торік. Отримане обміняли у банку.

«Назбирали понад 60 тисяч монет. Усього після обміну та із докладеною допомогою від меценатів отримали 24 тисячі гривень. Тоді порадились із дирекцією медзакладу й закупили 20 ліктьових дозаторів для розчинів та компресор, який забезпечуватиме стерильність і чисте повітря для малечі», – розповів голова молодіжної ради Дніпра Рафаель Кіжнер.

Обладнання встановлять у реанімації для покинутих новонароджених немовлят. Наразі таких у центрі – тринадцять.

«Тут лежать важкі новонароджені по декілька місяців і ті, яким потрібно проводити хірургічні втручання. Тому дотримання стерильності у палатах надважливе, й оновлені дозатори забезпечать цю функцію (цикл асептика та антисептика, – ред). Ми радіємо, що молодіжна рада Дніпра проводила таку акцію, і саме молоді люди приєднувались і допомагали», – підкреслила начальниця служби педіатрії та неонатології міської багатопрофільної клінічної лікарні матері та дитини імені Руднєва Дніпровської міської ради Вікторія Остромецька.

Також Рафаель Кіжнер підсумував, мета акції – це показати, що не треба проходити повз проблеми, що навіть непотрібною монетою, яка просто лежить удома, можна врятувати покинуте немовля.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (28.12.21 21:23): Было бы правильно, чтобы дотация медицины шла из городского бюджета и горожанам была медицина доступна и профиссиональна. Пишут какие есть хорошо оборудованые больницы, но не пишут, что за медицинскую помощь необходимо заплатить огромную сумму. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті