Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
06:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Жінка без документів вже рік живе у центрі для безпритульних

Жінка без документів вже рік живе у центрі для безпритульних

Вона є, але за жодними документами її не існує. Жінка, яка назвала себе Галиною Івановою, вже рік живе у міському центрі для безпритульних. Паспорт згорів у пожежі, в якій загинув і її чоловік. Людей, які могли б підтвердити особу пані Галини, не знайшли. І наразі, згідно з українським законодавством, способу повернути жінці право на ім’я – немає.

Ця історія почалась банально. Соціальні служби доправили жінку з вулиці до центру безхатніх людей, що на житловому масиві Перемога-6. Вона назвала себе Галиною Анатоліївною Івановою. Довелось повірити на слово, бо документів вона не мала.

Вона працювала кам’янщицею. Мала грамоти, про що свідчить запис у трудовій. А потім, зустріла своє кохання. Багато років жила у чоловіка, який її забезпечував, тому не навчалася і не працювала офіційно. Родичів немає. Усе життя віддала одній людині. Яка загинула в пожежі, де згоріли й всі документи пані Галини.

Паспорт жінка мала, за її словами ще радянського зразка. А це значно ускладнює відновлення посвідчення громадянина України.

Жінка народилась в Росії, у Брянську. Що теж додає перешкод у відновленні документів. Однак розв’язати проблему все ж можливо, запевняють у Дніпровському центрі безоплатної правової допомоги. До цього на жінку чекає копітка праця зі збору свідчень та сплата судового збору, у сумі – 454 гривні.

Для Галини Іванівни сума у 454 гривні непідйомна, вона не має жодних коштів. Але у центрі соціальної допомоги, що на Лоцманській, не втрачають надії.

Редакція 11 телеканалу переймається долею жінки й відшукує законні можливості повернути їй ім’я.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Славгородский Виталий  (12.12.21 08:18): О-о-очень кропотливый труд... Вам "державним мужам и мужкам"
За наш счет(налогоплательщиков) перед ясны очи поставили компьютер и нажать кнопочку, чтобы установить личность,не составляет труда. Если Вам нечем оплачивать свои дорогие цацки(машинки, домики и "отдых после непосильного нажатия на кнопки копьютера", так и скажите, А не гоняете народ по схеме"дай бумажку потому, что нужна бумажка о том, что нужна бумажка", а когда взмыленный приходишь, слышишь:ой,
а у нас все Ваши документы есть... " или, может стоит ввести штраф для госслужащих в стократном размере от стоимости госпошлины. Они даже не знают что такое P. S. (разрывают заявление в твоём присутствии).
Відповісти | З цитатою
Елена  (11.12.21 13:36): Так проблема в 454 грн? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Артемий  (10.12.21 20:34): Раньше /когда-то раньше/ прокуратура в интересах малоимущих граждан имела право предъявлять иски в их интересах. А счас не? Или доллары глаза застят? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті