Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Нові ЦНАПи та центри підтримки «Дії»: у ДніпроОДА розповіли останні діджитал-новини регіону

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині відкривають нові ЦНАПи. У центрах адміністративних послуг допомагають користуватися порталом «Дія». Мінцифри запускає нову послугу – е-реєстрацію місця проживання.

Про діджитал-новини під час публічного звіту розповів заступник голови ДніпроОДА Іван Начовний.

«На Дніпропетровщину завітала команда Мінцифри. Разом відвідали центр підтримки «Дії» у Дніпрі. Загалом в регіоні таких 63 – вони працюють у ЦНАПах», – розповів Іван Начовний.

За словами Івана Начовного, у центрах підтримки «Дії» допомагають згенерувати електронні СOVID-сертифікати.

«Адміністратори консультують, як згенерувати сертифікат, продовжити термін його дії, усунути помилки. За необхідності, допоможуть завантажити у застосунку PDF-версію документа про вакцинацію. Це нова опція – раніше вона була доступною лише на сайті», – сказав заступник голови ОДА.

Іван Начовний відзначив, що загалом на Дніпропетровщині вже зробили понад 2 млн 258 тис щеплень від COVID-19. Загалом імунізували 46% дорослого населення області.

«Наразі ліжка у госпітальних базах заповнені менш ніж на 40%. Проте розслаблятися зарано. За останню добу в регіоні на коронавірус занедужали 473 людини. Тож закликаю всіх вакцинуватися та дотримуватися карантинних обмежень», – сказав Іван Начовний.

Мінцифри запускає нову послугу, повідомив перший заступник голови ОДА. Зареєструвати місце проживання можна буде онлайн. Бета-тестування опції стартує 1 грудня. Для е-реєстрації знадобляться податковий номер та електронний підпис заявника, власників або співвласників житла.

«Зареєструвати місце проживання в «Дії» зможуть мешканці 63 громад області. Незабаром опція стане доступною і для жителів великих міст», – наголосив Іван Начовний.

Нині в області – 80 центрів адмінпослуг. Із них 30 відкрили у 2021-му. Цього тижня розпочнуть роботу ще два – у Вишнівській та Саксаганській громадах Кам’янського району.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ч  (30.11.21 00:50): Мужиков, также как и ныне, будут заставлять проходить отметку в военкомате при смене места жительства? Или ограничение прав и навязанная обязаловка отменена? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті