Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі з'явилася нова історична інсталяція

|«« «« »» »»|

Берегти історію Дніпра та людей, що стали його символами.

Цьогоріч у місті сталася без перебільшення історична подія — після тривалих пошуків і археологічних розкопок дослідникам вдалося знайти місце поховання та прах першого почесного громадянина міста Олександра Поля. Його могилу протягом десятиліть вважали втраченою, утім завдяки системній роботі команди науковців і археологів, яких довкола цієї мети об’єднав мер Дніпра Борис Філатов, її вдалося ідентифікувати.

На місці розкопок також було знайдено уламки чорного лабрадориту, з якого було зроблено хрест на склепі Поля.

«Нам необхідно увічнити пам’ять Олександра Миколайовича Поля. У розробці знаходиться проєкт реконструкції Севастопольського парку. Це буде парк у парку — місце відпочинку і водночас меморіал. Назву парку також буде обіграно», — сказав Борис Філатов.
До того, як у місті розпочнуть реконструкцію парку та спорудження там пантеону почесних городян, біля пам’ятника Олександру Полю облаштували тимчасову інсталяцію з фрагментом лабрадориту. 27 листопада її відкриття символічно співпало з першою установчою сесією міської ради нового скликання.

Постамент, який виготовили коштом приватних пожертв, зроблено з кортенової сталі - у стилістиці вулиці Короленка.

Фрагмент каменю поміщений в міцний антивандальний скляний куб, товщина скла якого складає 20 мм. Ввечері та вночі інсталяція підсвічуватиметься.

«Такі ініціативи дуже важливі. Ми повинні знати свою історію, передавати її нашим дітям та онукам. Ми повинні вчитися самі, щоб потім навчати наступні покоління», — переконана дніпрянка Олена, котра однією з перших прийшла роздивитися нове історичне місце.
Gorod.dp.ua на Facebook.


А Боря  (27.11.20 13:39): всё с Полем "носится", конечно, других же проблем в городе нет! Відповісти | З цитатою
Bola  (27.11.20 12:27): Догхантеры теперь не травят собак отравой! Они заражают их короновирусом!!! Відповісти | З цитатою
Bola  (27.11.20 12:27): меня плохие новости! :(
К сожалению Марш в защиту норок Дании от геноцида откладывается на неопределенный срок из-за малого количества желающих учасников и из-за того, что среди 10 собачек в КП "Верность" заболели короновирусом. Наши волонтеры помогают КП "Верность" чем могут. Но к сожелению не хватает не волонтерских рук, не материальной помощи! Поэтому презываю каждого помоч нам финансово и волонтерство будет приветстоватся! Это наш долг спасти собачек от пошести! Не будте бесчувственными! Нам известно что это догхантеры заразили наших собачек с помощью инфицированой еды! Рядом с вольерами в КП "Верность" мы нашли и медицинские отходы семь дней назад! А собаки болеют спозавчера! Поэтому презываю помоч финансово на еду собакам и на безопасные препараты для них, а они дороже чем для человека! Но те что лечится человек для них токсичны...
После согласования с горсоветом, дадим отчет на страницах КП "Верность" о вашей помощи! Не проходи мимо!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Bola  (27.11.20 12:26): защита братьев меньших это наш долг!!! Долг каждого! Нам наши партнеры из "Зооконтроля" , "Вуглика" и "Друга" помогают, но не денег ни рук нехватает!!


И чтобы помоч финансово даём реквизиты:
Карта Приватбанка: 4731 2191 1353 6209
Карта Монобанка: 5375 4141 0815 4955
Шевченко Оксана Александровна с пометкой «на лечение собак» или расчетный счет Организации:

UA 52 305299 00000 260000 60369643
ЕГРПОУ: 36365434
Получатель: "Верность", ДГООЗЖ,
Назначение: благотворительная помощь на борьбу с короновирусом среди животных!
И мы вместе победим короновирус среди животных! И чем раньше спасём наших заболевших дочек тем быстрее мы спасем норок в Дании от геноцида!!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті