Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі протестують проти демонтажу дитячого майданчика, встановленого два місяці тому

У Дніпрі протестують проти демонтажу дитячого майданчика, встановленого два місяці тому

У Дніпрі мешканці будинку, що на проспекті Яворницького, 54, проти того, щоб комунальники демонтували дитячий майданчик, який у їхньому дворі встановили два місяці тому.

Про це Суспільному розповіла голова ОСББ Наталя Петрівна.

20 травня мешканці зібралися біля будинку після того, як побачили, що споруду збираються демонтувати. За словами жінки, їм пояснили, що земля, на якій його встановили, перебуває в оренді.

«Ми дізналися, що нашу територію комусь віддали до оренди, майданчик терміново знімають, убирають. Тобто і дітей не буде на цьому майданчика», – каже мешканка Ірина Ніпіпова.

Голова ОСББ зазначає, що мешканці будинку обурені, бо постійно доглядали за майданчиком. В інтернеті бачила, що на цьому місці планують збудувати парковку.

«Зараз ми дізнаємося, що ця земля під орендою. На якій підставі ми тоді її прибираємо? Так, люди обурені, бо хоч трошки люди зітхнули, що можуть вийти люди похилого віку і посидіти на лавочці, діти катаються. Так, ми хочемо знати, хто взяв в оренду і на якій підставі збираються будувати поблизу без усяких санітарних норм паркінг», – каже вона.
Голова ОСББ розповіла: щоб встановити новий майданчик, зверталися по допомогу до депутата міської ради Олександра Черкаського.

Після цього майданчик встановили, чому зараз прибирають, депутат пояснити не зміг.

«Тут вийшло непорозуміння, з яким ми зараз будемо розбиратися. Ця площадка, так її сьогодні повинні демонтувати і встановити там за 200 метрів. У сусідньому дворі. І ці люди зможуть ходити туди», – сказав депутат.
Директор комунального підприємства “Спорт-Дніпро” Антон Юрченко пояснює, що дитячий майданчик, як з’ясувалося, встановлений на орендованій земліНа прохання оендаря його перенесуть.

Між тим мешканці зазначають, що не збираються віддавати майданчик, і написали листа до Офісу президента.

Суспільне надіслало інформаційний запит до міської ради, аби з’ясувати, хто є орендарем і що на цій землі збираються будувати.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Вера  (22.05.20 00:16): ДИКІСТЬ. Прибудинкова територія повинна використовуватися ТІЛЬКИ співвласниками ОСББ.

Санітарними та будівельними нормами передбачено, що для комфортного проживання мешканців житлового будинку мають бути передбачені:

- місця для ТИМЧАСОВОГО перебування машин;
- для дитячого майданчика;
- для занять спортом:
- для вітпочинку літніх людей;
- для озеленення;
- для інженерних споруд (у разі потреби).

В центрі міста на кожну квартиру передбачається біля 12 кв.м /квартиру, а вспальних районах -
21 кв.м /квартиру.

Боріться за сприятливі умови проживання та відпочинку. За вже ВСТАНОВЛЕНИЙ дитячий майданчик.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Павел Днепр  (21.05.20 23:22): Как придомовую территорию , собственность жильцов дома , ОСМД , могли сдать в аренду ? Да еще и в нарушение строительных норм под парковку ? Получается что если завтра городские власти решат сдать в аренду землю на которой стоит сам дом то арендатор имеет право его сносить вместе с жильцами или обязать их его переносить в другое место за их же счет ? Відповісти | З цитатою
Валентина  (21.05.20 22:49): Тоже самое на Косиора. За площадку бьемся насмерть. Приехал депутат и поставил перед фактом, что во всех дворах должны быть парковки. Самое интересное что жители дома машины во дворе не оставляют. Но бюджет пилить надо. Відповісти | З цитатою
13  (21.05.20 22:21): Основная черта нашего города: вся городская земля в аренде. Горожане об этом даже и знать не должны Відповісти | З цитатою
антидепутат  (21.05.20 15:07): "Эту площадку сегодня должны демонтировать и установить там, за 200 метров. В соседнем дворе. И эти люди смогут ходить туда», - сказал депутат.
Дети поиграют в соседнем дворе. Машины важнее. Нельзя же допустить, что машины будут парковать в соседнем дворе. Нет, нет и нет!
Відповісти | З цитатою
Парковка  (21.05.20 15:02): Между парковкой и детской площадкой чиновники Филатова выбирают парковку. Классика. Відповісти | З цитатою
Юрий  (21.05.20 14:34): Выступлянт почему-то забыл, что по Мономаха 8 двор закрытый на замке, да и метров до двора там все 450... Відповісти | З цитатою
Ботаник  (21.05.20 14:19): Как с детской площадкой на Солнечном. Кто-то помнит Звездный городок? А он там был... Відповісти | З цитатою
Самвел  (21.05.20 14:03): Взять в аренду землю во дворе поставить шлагбаумы у подъездов и брать деньги за проход! Дайте мне в аренду всю землю во дворах всего города!! Где можно брать? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Светлана  (21.05.20 13:59): Куда жителям дома можно обратиться, что бы взять в аренду землю в своем дворе, что бы ее не взяли в аренду какие-то левые барыги? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті