Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
12:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов оголосив про виділення приміщення для Спілки ветеранів Афганістану у Дніпрі

|«« «« »» »»|

Дніпро вшановує учасників бойових дій на території інших держав. Напередодні 31-ї річниці виведення військ з Афганістану до мерії запросили ветеранів тієї війни. За останні роки такий урочистий прийом став чи не найбільшим за кількістю вручених нагород.

«Дуже тепла була зустріч. Для міста, міської влади, особисто для міського голови це важливо. Війна в Афганістані червоною ниткою пройшла крізь життя нашого міста. Для нашої територіальної громади важливо зберігати пам‘ять про ці події. Для воїнів-інтернаціоналістів місто (цьогоріч, — ред.) виділяє близько 4 млн грн на фінансову допомогу та путівки. Хотілося б робити більше, і сьогодні ухвалено рішення про виділення приміщення під Спілку ветеранів Афганістану — щоб люди могли спокійно збиратися, вести організаційну, адміністративну роботу», — сказав міський голова Дніпра Борис Філатов 14 лютого за підсумками урочистого прийому.
Мер вручив пам’ятні медалі та відзнаки тридцятьом учасникам бойових дій в Афганістані. Борис Філатов зауважив, що профільні відомства мерії і надалі готові співпрацювати з ветеранською спільнотою. Він також додав, що нині у мерії Дніпра на керівних посадах працюють щонайменше троє ветеранів-афганців.

Загалом за час війни в Афганістані Україна, а особливо місто Дніпро, мала чи не найбільшу кількість людських втрат.

Володимира Черняєва у 23 роки призвали для заміни кадрового складу. Чоловік служив у полку зв’язку у Кабулі, а далі – у розвідувальній групі з шифрувальної роботи. Пан Володимир каже, що навіть попри наявний досвід кадрового військового, до жахів війни звикнути неможливо.

«Було відрядження до Кандагара, ми потрапили під обстріл. Я відчув, що таке війна, страх війни, страх куль, що свистіли. Війна є війна. Не можна сказати, що людина не боїться цього. Спогади є щороку. Дякуємо керівництву міста, котре підтримує нас цього дня, що не забувають нас – воїнів-афганців», – сказав Володимир Черняєв.
Як відомо, радянські війська вивели з Афганістану 15 лютого 1989 року. Нині у Дніпрі мешкають майже 3,5 тис. воїнів-інтернаціоналістів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сержио.  (25.02.20 16:50): Разве это настоящий афганец? Служить в королевском полку в Кабуле связистом. Да он Афгана во всей красе в глаза не видел. Что такое боевые действия и потери, понятия не имеет. Но рассуждает как "участник". Відповісти | З цитатою
мда  (17.02.20 12:12): Я б понял помощь инвалидам афганцам, их семьям - это обязательно!!! , а не организовывать союз афганцев. Да их туда посылали не спрашивая, это боль, это диктатура пролетариата, но это было вторжение, и что сохранять память об оккупации чужой территории или там защищали русскоговорящее население? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Гость  (17.02.20 09:55): Пришли в чужую страну, убили президента и посадили своего.
Потом устроили войну...
Відповісти | З цитатою
Город  (14.02.20 21:16): Слишком много Филатова в последнее время, наверно скоро выборы Відповісти | З цитатою
Скоро выборы  (14.02.20 20:15): Руководство Днепровской общественной организации ветеранов Афганистана возмутилось действиями мэра Днепра, который своим «устным распоряжением» выселил афганцев в течение суток из здания Днепровского горсовета, где размещалось их представительство три десятка лет.

«11 мая в 8:00 утра пришли в мэрию, но в свой офис попасть не смогли. Нам заявили, что по устному распоряжению мэра сменили замки. При разговоре с заммэра нам сказали, что Закон Украины о статусе ветеранов войны и гарантии их социальной защиты они не признают.

http://m.litsa.com.ua/read/35856
Відповісти | З цитатою
103 ГВДВ  (14.02.20 20:09): А я не хожу на такие мероприятия, мне западло, я шурави. Відповісти | З цитатою
Прртивно  (14.02.20 19:35): Все это !
В душу наплевали и Делают вид что ничего небыло!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
выделил  (14.02.20 18:32): 1200 грн на инвалида войны???!!!
кака большая матпомощь меньше чем в предыдущие годы!
Молодец Филатов!
Спасибо за 1200 грн это больше чем в предыдущие годы!
Ты МОЛОДЕЦ!
Відповісти | З цитатою
ку  (14.02.20 18:21): в разведывательной группе по шифровальной работы. что это за белиберда???
Осназ или спецназ ???
Какая то брехня я сам был в ОСНАЗ в "Афгане" но такой херни не слышал!!!
Відповісти | З цитатою
Потери Афганцев  (14.02.20 16:42): Потери Афганцев более 1 000 000 человек Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті