Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

39% суддів судів першої інстанції Дніпропетровської області недоброчесні

39% суддів судів першої інстанції Дніпропетровської області недоброчесні

138 із 350 суддів судів першої інстанції Дніпропетровської області є недоброчесними, це 39% – такі результати аналізу ЧЕСНО. Фільтруй суд!, презентовані під час прес-конференції у Дніпрі 26 вересня.

Всього у судах першої інстанції загальної, господарської та адміністративної юрисдикцій Дніпропетровської області, які досліджував Рух ЧЕСНО в рамках кампанії ЧЕСНО. Фільтруй суд!, працює 350 суддів, 138 з яких порушили хоча б один критерій доброчесності, згідно з методологією кампанії.

Кожен третій суддя першої інстанції Дніпропетровщини порушив критерій щодо прозорості статків. Мова йде про неподання декларації, приховування власних статків або статків родичів, незаконність джерел походження майна, суттєві розбіжності між відомостями у деклараціях та інші. Так, наприклад, суддя Ірина Юхно з 2013 по 2016 рік не декларувала жодного майна, у якому можна було б проживати, хоча за законом мала б зазначити такі відомості у декларації.

Разом із тим троє суддів були причетні до вчинення кримінальних правопорушень. Наприклад, суддя Жовтневого районного суду Кривого Рогу, Олексій Пустовіт своїм рішенням виселив з комунальної квартири 4 осіб та вселився в дану квартиру (він отримав її як службове житло та при цьому використав ймовірно підроблені документи).

Екс-голова Кіровського районного суду Дніпра, Геннадій Підберезний, за версією слідства, разом із суддею Наталією Овчаренко ймовірно намагалися надати керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарію Холодницькому неправомірну вигоду за вирішення ним питання щодо закриття кримінального провадження, фігурантом якого є суддя Наталія Овчаренко.

Або ж суддя Бабушкінського районного суду міста Дніпра, Віталій Циганков, якого підозрюють у вчиненні крадіжки кальсонів з магазину спортивного одягу.

Судді першої інстанції Дніпропетровщини порушили також критерії щодо винесення сумнівних рішень, порушення прав людини та правил суддівської етики. Так, суддя Бабушкінського районного суду міста Дніпра, Світлана Марущак притягнула до адмінвідповідальності та оштрафувала активіста Євромайдану. А її колега з того ж суду Ігор Литвиненко притягнув до адміністративної відповідальності особу, яка знімала судове засідання на телефон.

У базі суддів вже понад 2800 профайлів служителів Феміди з усієї України, яких зараз працює всього біля 5 тисяч. База наповнюється поступово й наразі у ній можна знайти інформацію про суддів всіх апеляційних судів України, Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду, а також судів І інстанції столиці та Харківської, Луганської та Донецької областей. 26 вересня експерти ЧЕСНО презентували аналіз суддів першої інстанції Дніпропетровсько області.

Профайли про суддів кампанія ЧЕСНО. Фільтруй суд! опублікувала на своєму сайті та передає Вищій кваліфікаційній комісії суддів та Громадській раді доброчесності для використання під час кваліфікаційного оцінювання суддів Києва. Рух ЧЕСНО збирає інформацію за власною методологією з відкритих загальнодоступних джерел та не стверджує про вчинення особою правопорушення або її вину. Висновки ЧЕСНО про недоброчесність суддів є оціночними судженнями, що можуть не збігатися із офіційними рішеннями та висновками державних органів.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Виктор  (27.09.19 10:17): Так Антонюк А.А. из Жовтневого суда Днепра, если по-ЧЕСТНОМУ, должен был получить вообще "пальму первенства" по всем пунктам: 1.Причетність до ухвалення сумнівних рішень... 2.Причетність до порушення прав людини... 3. Порушення правил професійної етики... 4. Причетність до корупції та кримінальних правопорушень... и т.д. Это ВСЁ - его заслуги и основные критерии в работе!!! Відповісти | З цитатою
Алекс  (27.09.19 09:10): Антонюк А.А.из Жовтневого суда Днепра уже давно должен сидеть в тюрьме за взятки, подделку документов, поддасовку фактов и свою преступную деятельность под "прикрытием прокуратуры", где у него всё "схвачено". Антонюк "помогает" им - решает дела ПРОКУРАТУРЫ в суде,а ПРОКУРАТУРА, в свою очередь, "прикрывает ЕГО и не даёт ходу по делам о рассмотрении преступной деятельности по делам, заведённым на самого Антонюка!!! Відповісти | З цитатою
Только в нашем городе  (26.09.19 23:00): Цыганков - конь с яйцами. Украл кальсоны из спортмастера и продолжает трудиться судьёй в Баб.суде. Відповісти | З цитатою
Все правильно  (26.09.19 17:53): только цифры местами поменяйте не 39 а 93. Відповісти | З цитатою
666  (26.09.19 16:12): Да ладно, там все 100% честных. Все свои люди, должности продаются и покупаются и даже уборщицу с улицы не возьмут. Естественно, круговая порука, деньги передаются снизу вверх и тд. Если кто вздумает взбрыкивать - долго там не задержится в лучшем случае..Суды и таможня - две лидирующих структуры, достаточно известных в плане честности и порядочности. Кому то это новость? Так зачем этот бред писать. Ну создал кто то карманную структуру для давления, так и напишите. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Судья  (26.09.19 14:24): Ну и шо дальше? Не мешайте нам делать бизнес! Відповісти | З цитатою
По ходу...  (26.09.19 13:15): Учитывая инф. о "Движении "ЧЕСНО...", то данная информативная площадка создана специально для вброса любой, т.е. нужной для заказчика её создания, информации.
Критерий объективности, соответствия действительности - НЕ ПРИСУТСТВУЕТ вообще, поэтому и оговорку делают, что ответственность за эту брехню не нсут.
Площадка для консолидирования мусора, сплетен с целью формирования нужного для себя типа "общественного мнения лохов".
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
очень  (26.09.19 12:56): интересно) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті