Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гліб Пригунов: децентралізації відрізняє нас від східного сусіда та наближає до цивілізованих країн

Гліб Пригунов: децентралізації відрізняє нас  від  східного сусіда та наближає до цивілізованих країн

Децентралізації відрізняє нас від східного сусіда та наближає до цивілізованих країн! Так прокоментував голова обласної ради на своїй сторінці у facebook Форум місцевого самоврядування, який пройшов сьогодні в Києві.

Серед головного на Форумі: в Україні вже створено 860 ОТГ. У перспективних планах створення 1285 громад в країні. Приріст надходжень до місцевих бюджетів у порівнянні з минулим роком склав 22,5%, це 212,5 млрд гривень. За всіма цими цифрами стоять практичні досягнення, які відчувають, бачать та якими користуються звичайні мешканці маленьких міст та сіл. Дитячі садки, школи, дороги, сучасні адмінпослуги, нові підприємства.

Подальші дії! Вдосконалити законодавчу базу, створити належну ресурсну базу для здійснення повноважень місцевої влади, розвивати форми народовладдя, референдуми, прозорі вибори, затвердити на місцях перспективні плани розвитку.


Голова обласної ради Гліб Пригунов ставить у пріоритет роботи зараз таке завдання:
«По-перше, необхідно закріпити на Конституційному рівні реформу децентралізації. Аби захистити ті успіхи, надбання та напрямок, який ми зараз успішно реалізовуємо».
Він також відмітив, що відповідальність місцевих керівників збільшилась!
«Відповідальний керівник в першу чергу повинен думати про транспорту інфраструктуру, про якісний водозабір та переробку сміття! Недостатньо будувати фонтани та клумби!», - написав Гліб Пригунов.


Ще одна важлива новина, оголошена на Форумі! Президент України Петро Порошенко назвав дату об’єднуючого Собору, на якому буде проголошено створення автокефальної помісної православної церкви в Україні. Пройде він у святій Софії 15 грудня 2018 року, там оберуть і предстоятеля української церкви. При цьому очільник країни гарантує свободу вибору для українців, церква не буде державною, вона буде вільною. Головна мета - зберегти спокій і не розпалювати міжрелігійні конфлікти.

Також Президент подякував нашим європейським партнерам, які від самого початку допомагають Україні у втіленні реформи децентралізації. Саме вона сьогодні відрізняє нас від Росії та наближає до формування більш цивілізованого суспільства.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ч  (05.12.18 19:41): Вас: чиновников и политиков, может и приближает, а остальных граждан ... Відповісти | З цитатою
Народ  (05.12.18 19:01): А нас к кому приближает? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Днепропетровск  (05.12.18 18:42): ну да , хорошая цивилизация, с пенсией в 50 евро у большей части пенсионеров, или в этой стране пенсионеров вообще уже за людей не считают? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ага  (05.12.18 17:30): кто пишет сюда эти статьи, ну вы хоть с падежами разберитесь, позорище...
"Децентрализации отличает нас"
"По всем этим цифрами"
"поблагодарил нашим европейским партнерам"
Відповісти | З цитатою
Злой Путин  (05.12.18 16:21): восточный сосед вообще федерация Відповісти | З цитатою
Горожанин  (05.12.18 16:21): У соседа коммунальные услуги 20% от средней зарплаты, а у нас 40%.И еще много не в нашу сторону.. Відповісти | З цитатою
ооо  (05.12.18 16:11): Ваши полуфилософские изыски не заменят КОНКРЕТНЫЕ (с цифрами) то что нужно человеку - безопасность, хорошая з/плата, медобслуживание и образование, ликвидация коррупции, ... . Вот за этим и едут миллионы ч-к жить-работать в другую страну. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті