Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Творчий вечір української артистки Ади Роговцевої зібрав у ДніпроОДА аншлаг

|«« «« »» »»|

Відвертими історіями та тонким гумором був насичений творчий вечір Ади Роговцевої у ДніпроОДА. На зустріч з талановитою артисткою України прийшли більше тисячі шанувальників.

Разом з трьома українськими актрисами вона презентувала авторський проект «З тими, кого люблю», повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Фотовиставки, презентації книг і фільмів, творчі вечори зі знаменитостями вже стали традиційними для ДніпроОДА. Аншлаги збирають відомі артисти. Не вперше до Дніпра, але вперше до облдержадміністрації завітала народна артистка України Ада Роговцева. На її творчому вечорі яблуку ніде було впасти», – зазначив Валентин Резніченко.

У великій залі ДніпроОДА Ада Роговцева протягом двох годин презентувала власний проект «З тими, кого люблю». Цю назву актриса дала проекту у 2014-му, коли вперше поїхала з творчим виступом у зону АТО.

«Кого я люблю? Колег, з якими виходжу на сцену, глядачів, які приходять на зустріч зі мною», – розкрила авторську задумку Ада Роговцева.

Зі сцени акторка розповідала про найбільш яскраві, але водночас складні моменти свого життя. У «творчому звіті» перед публікою знайшлося місце оповідкам про сім'ю, непересічну долю артиста, неповторних режисерів і акторів, з якими довелося працювати.

«На її спектаклі можна ходити безкінечно. Вони сповнені щирості, патріотизму, людяності, – упевнена дніпрянка Лідія Мироненко. – Ада Миколаївна зіграла безліч ролей, може перевтілитися в будь-який образ, і ти віриш кожному її слову, жесту, погляду. Я її просто обожнюю».

Поезія, монологи, уривки з вистав «Будьте як вдома», «Схоже на щастя», «Варшавська мелодія-2», «Вася должен позвонить» – то була наче сповідь перед глядачем. Актриса була однаково неперевершеною як у драматичних, так і в комедійних амплуа.

«Вражена до глибини душі. Зустріч з Роговцевою – це справжня подія, бо за нею стоїть ціла епоха в кіно й театрі. Актриса випромінює любов до країни, дітей, родини, українців. Вона – взірець для нас усіх. Дякую за таку теплу зустріч», – подякувала глядачка Людмила Бредіхіна.

У зустрічі також взяли участь народна артистка України Лариса Руснак і Заслужена артистка України Світлана Орліченко. Крім того, останні шість років Ада Роговцева ділить сцену з донькою та режисеркою Катериною Степанковою. Наразі всі вони активно мандрують Україною та жартома називають себе «київською жіночою бандою».

«У захваті не тільки від Ади Роговцевої, а й від дівчат. Я з її дочкою незнайомий, та видно, що вона прекрасна актриса й режисер. Поезія, яку читали зі сцени, рвала душу на шматки, – поділився дніпрянин Борис Великий. – У стінах ДніпроОДА я вперше. Навіть не здогадувався, що тут є великий зал, який здатен вмістити так багато людей».

Аду Роговцеву знають за численними кінофільмами. У цей вечір демонструвалися уривки зі стрічок, де актриса виконала головні ролі, – «Вічний поклик», «Салют, Маріє!», «Приборкання вогню», «Кам'яний господар».

Доторкнутися до високого мистецтва – таку можливість глядачам подарувала ДніпроОДА. Серед них були АТОвці, волонтери, їхні рідні, друзі, близькі.

«Є такий вираз: «Коли гатять пушки, музи мовчать». На щастя, не всі музи мовчать. Серед них – і Ада Роговцева. Цій жінці небайдуже, що відбувається в її країні. Вона активно допомагає українській армії, підтримує бійців АТО на передовій, в госпіталях. Двері ДніпроОДА для таких артистів завжди відчинені», – наголосила координатор Центру допомоги АТОвцям при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Зал аплодував Аді Роговцевій стоячи – за неперевершену гру, дарував квіти – за щиросердя.

«Мені однаково, на якій сцені виступати: чи на столичній, чи в адмінбудівлі. Як казав Роман Віктюк, сцена – то моя Батьківщина. Коли ти ступаєш на неї, то бачиш перед собою море людських очей. І ти маєш їм щось казати – проникливе, душевне, щире. Головне в професії актора, як і в будь-якій іншій, – людяність. Тільки тоді тобі віритимуть», – вважає Ада Роговцева.

Ада Роговцева – акторка українського театру й кіно, народна артистка України та Герой України. Більше 60 років свого життя присвятила театру. Її знакова роль – у п'єсі Леоніда Зоріна «Варшавська мелодія» Свою героїню – польку Хелену – Роговцева зіграла 670 разів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Ч  (28.11.17 23:18): Всё подряд удаляет! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті