Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Василь Грицак: російські спецслужби намагаються в «темну» використовувати бійців АТО для дискредитації України

Василь Грицак: російські спецслужби намагаються в «темну» використовувати бійців АТО для дискредитації України

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм російських спецслужб, через який колишні бійці антитерористичної операції в «темну» використовуються ФСБ для прикриття терористичних актів на території Росії.

Про це на брифінгу повідомив Голова СБУ Василь Грицак.

СБ України отримала інформацію, що ФСБ через підконтрольну структуру Федеральний інформаційний Центр «Аналітика і безпека» (ФІЦ, м. Москва) готує чергову провокацію проти нашої держави. Керівник ФІЦ Руслан Мільченко та його колега Сергій Соколов отримали від ФСБ завдання підібрати з числа колишніх учасників АТО кандидатів нібито для заробітків у Росії. Як посередників вони залучили двох українських громадян, яких вже затримано СБУ.

Посередники запропонували трьом колишнім учасникам АТО, які мешкають на Дніпропетровщині, виїхати до Москви начебто на будівельні роботи з привабливими умовами оплати. В Україні організацію їхнього від’їзду забезпечувала одна з агентів російських спецслужб, у Москві хлопців зустрічав її спільник. Усі пересування колишніх українських військових фіксувалися на камеру, починаючи з моменту виїзду до Росії.

Оренда квартири у Москві була оформлена на одного з українців, а власники «пересвідчилися», що до неї вселилися троє молодих чоловіків з українськими паспортами. Уже в Москві агент ФСБ провіз одного з колишніх учасників АТО московським метрополітеном, привів на площу «трьох вокзалів» та аеропорту «Домодєдово». Відвідання об’єктів фіксувалося на камеру, нібито випадково російські поліцейські перевірили у них документи. Після кожного об’єкта агент телефонував на номер українського мобільного оператора «для звіту».

«Ви розумієте, що у такий спосіб російські спецслужби фіксували перебування колишніх бійців АТО на інфраструктурних об’єктах та псевдозвітування на українські номери. Надалі це було б використано як докази підготовки та здійснення терактів у Москві українською владою», ‒ підкреслив Голова СБУ Василь Грицак.

Оперативники спецслужби встановили, що перед виїздом до Росії українцям видали валізи, в які супроводжуючі помістили їхній особистий одяг та «необхідні» робочі інструменти.

Перебуваючи у Москві вони виявили у валізах подвійне дно, де було приховане військове спорядження. У папці, яку перевозив один з чоловіків, були також знайдені інструкції від російських кураторів, згідно з якими замовники імітували необхідні розмови з українськими «замовниками терактів».

Зрозумівши небезпеку, троє українців через московських знайомих зуміли окільними шляхами повернутися на Батьківщину.

«Вважаю, що саме через досвід отриманий в АТО хлопцям вдалося відверто «пошили у дурні» представників ФСБ та їхніх агентів», ‒ зазначив Василь Грицак.

Голова СБУ також закликав українців, особливо тих хто має досвід участі в антитерористичній операції, утриматись від поїздок до Росії та тимчасово окупованих територій.

«Російські спецслужби тільки й чекають можливості використати вас проти української держави», ‒ наголосив він.

У рамках кримінального провадження, відкритого слідчими СБУ за ст. 111 Кримінального кодексу Україну, двох організаторів вивезення колишніх бійців АТО затримано на Дніпропетровщині та взято під варту.

Триває досудове слідство.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ФСБ - лохи  (23.08.17 15:52): Судя по тому, что пацанам, едва они "поняли опасность" удалось сбежать, при том, что каждый их шаг фиксировали на камеру, и всюду за ними следили агенты. Джейсон Борн нервно курит в калидоре. Відповісти | З цитатою
Закономерный вопрос  (23.08.17 15:49): Возникает закономерный вопрос - если АТОшники, которые по их словам и словам их начальства вплоть до Перзидента уверены, что воюют с Россией, то как они не боятся ехать туда зарабатывать? А может всё наоборот? Может они точно знают, с кем воюют? И это не Россия? Тогда всё встаёт на свои места. Відповісти | З цитатою
ґебельсам пукіна з савушкіна 5  (20.08.17 17:35): пропукінці та бидлота"богообрана"чи ви забули "ЯК НАРОДИВСЯ ПЕРШИЙ УКРАЇНЕЦЬ то ж два ЗАРИДАЛА"!!!?
...і шо цікаво..
як фєдєрасти всераються то скавчать спочатку -"ви фсьо врьоті".. а як хуцпа тупа не проходить починають "стрілки переводити"!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Злой Путин  (19.08.17 14:10): Солдат Красной Армии, участник Курской битвы и Сталинграда решил съездить в Германию на заработки. Ага, верим Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дозорный  (19.08.17 12:51): Многосерийное шоу "Цак-цак грыцак" продолжает радовать васьков, гудит кастрюля переполненного счастья и можно поскакать за очередную пэрэмогу. Відповісти | З цитатою
ґебельсам пукінаЗсавушкіна 55  (19.08.17 09:49): і шо цікаво.. як фєдєрасти всераються то скавчать спочатку -"ви фсьо врьоті".. а як хуцпа тупа не проходить починають "стрілки переводити"!!
пропукінці та бидлота"богообрана"чи ви забули "ЯК НАРОДИВСЯ ПЕРШИЙ УКРАЇНЕЦЬ то ж два ЗАРИДАЛА"!!!?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
789  (18.08.17 18:20): новый анекдот?
АТошники поехали зарабатывать в Россию (надоело смотреть на врага через прицел - решили в глаза посмотреть???)
поехали зарабатывать... надо отзваниваться... выдали чемоданы с двойным дном... драпали через границу... - сценарий для дешевого боевика-комедии (типа полицейской академии)
или они контуженные на всю голову или что-то не договаривают
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дозорный  (18.08.17 14:32): Я не понял, кто из этих троих не дебил. Відповісти | З цитатою
Житель  (18.08.17 13:36): План шатун два:) и ця людина, Боже спаси Украину от нас самих:) нам и врагов не надо, прав был Тарас Шевченко... Відповісти | З цитатою
Злой Путин  (18.08.17 12:23): Атошники, которые воевали с Россией, которая подло напала на Украину, поехали в Россию, с которой они воевали, подзаработать. Это пять. Че, в европейской Украине где судя по новостям цензора перемога, на покращенні и мы здобулы погоняет, работы не нашлось на 500 долларов? Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті