Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро прийняв весняний фестиваль моди

|«« «« »» »»|

У Дніпрі пройшов шостий фестиваль мод «Весняна акварель» для молодих модельєрів-конструкторів та дизайнерів-початківців з різних областей України. У коледжі технологій та дизайну вони презентували понад 30 колекцій.

Темою фестивалю обрали моду як мрію, повідомили в департаменті освіти і науки ДніпроОДА.

«Мені приємно вшосте відкривати фестиваль. З ним завжди приходить весна, – зазначила начальник управління департаменту освіти та науки ДніпроОДА Любов Кравченко. – Фестиваль з кожним роком набирає обертів. Починали з десяти колекцій – тепер маємо 33. Як показує практика попередніх фестивалів, більшість учасників уже відкрили власний бізнес».

Фестиваль приймав молодих, завзятих та талановитих модельєрів і дизайнерів із Дніпра, Кривого Рогу, Нікополя, Хмельницького, Києва та Харкова.

Вони мають можливість продемонструвати таланти та поділитися досвідом.

Дар’я Зінченко – учениця Харківського коледжу текстилю та дизайну. На фестиваль привезла свою першу колекцію «Шах і мат».

«Вона символічна. Хотіла показати, що все в наших руках. Можна виграти, головне – правильно розрахувати ходи, – говорить учасниця фестивалю. – Колекція не прив’язана до традиційних силуетів шахових фігур. Гармонійно поєднані чорний та білий кольори. Я виросла в родині швачки. Носити одяг – це мистецтво. Сподіваюся, що зможу вплинути на українську моду».

На подіумі представили 33 колекції та сім образів.

«Учасники фестивалю вигадували образи самі. Втілювали їх під час практики або в позаурочний час», – зазначила директор фестивалю-2017 Тетяна Загорська.

У «Весняній акварелі» – чотири номінації: «Ідея одного образу», «Мода великого міста», «Модна історія», «Червона доріжка».

Наталя Дік майбутній модельєр-конструктор. Представила на фестиваль дипломну колекцію «Нюдовий етюд».

«У ній – жіночі плаття із неопрену з об’ємними формами. Матеріал – гума, проклеєна трикотажем. Превалюють рожевий, сірий і блакитний кольори. Це одяг для молодих струнких леді, які хочуть вирізнятися», – розказала дівчина.

У залі були присутні ті, хто вже має вагу у світі моди.

Марія Хоменко вийшла на подіум у незвичній сукні з фольги.

«Образ називається «Блискуче натхнення». Аби створити його, всією групою два роки збирали фольгу з дитячої суміші. Зрозуміло, що таке вбрання не на кожен день. Але воно ідеально підійде для вечірки чи футуристичного заходу», – каже Марія.

Усі учасники отримали дипломи та сувеніри.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ценитель моды  (27.04.17 23:30): На первом фото наверное спонсор или тенденции в моде изменились? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті