Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
09:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Фестиваль атошних пісень, єдиний реєстр демобілізованих та млинці для захисників: підсумки тижня від ДніпроОДА

|«« «« »» »»|

Фестиваль «Пісні, народжені в АТО» знов збирає талановитих бійців, у Музею АТО з’явилися нові прихильники зі всього світу, а у єдиного реєстру демобілізованих – нова функція.

Про головні події останнього тижня розповіла радник голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб під час щотижневого публічного звіту.

За тиждень до Центру допомоги учасникам АТО звернулися 146 бійців. Їх питання - оздоровлення, оформлення пільг та землі.

До першого в Україні єдиного реєстру демобілізованих вже внесли інформацію про 14 тисяч бійців. Він дозволяє систематизувати дані про військових, визначитися, якими пільгами захисник вже скористався та на яку допомогу ще має право. Нова функція єдиного реєстру – про цікаві заходи бійці АТО дізнаються через СМС-повідомлення.

«Команда Валентина Резніченка проводить чимало заходів для бійців АТО. Але військові з віддалених районів не завжди знають про них. Не у всіх є доступ до Інтернету, не всі щодня бувають у ветеранських організаціях. А мобільні телефони є у всіх. Отримувати інформацію в одному повідомленні - дуже зручно», - розповіла Ольга Горб.

За місяць роботи внутрішню експозицію першого в Україні Музею АТО відвідали понад 6 тисяч людей. Експозиція займає півтисячі квадратних метрів, на яких розміщено майже 2 тисячі експонатів. Родзинка – мультимедійний зал, де транслюється документальний фільм про війну одразу на чотирьох стінах.

Розпочалася підготовка до другого Всеукраїнського фестивалю «Пісні, народжені в АТО». Приєднатися до нього запросили сольних виконавців та музичні гурти зі всієї країни, які виконають авторські композиції. Гала-концерт відбудеться у травні у літньому театрі дніпровського парку Шевченка.

Бійці АТО, їхні рідні та волонтери розпочали підготовку до другого балу «Мужність і грація». Цього разу танцюватимуть вальс і ча-ча-ча.

З початку року у реабілітаційному центрі для бійців АТО пролікувалися 127 бійців. З хлопцями працюють лікарі, фізіотерапевти, психолог та психіатр. У центрі є лазерна терапія, магнітотерапія, ультразвукові інгаляції, масажі, лікувальні ванни, спеціальне обладнання для розробки судин.

З початку року 7 груп демобілізованих розпочали заняття на курсах англійської. Вивчають іноземну мову 80 бійців. 260 військових такі курси вже завершили.

Більше семи тисяч млинців приготували жінки ДніпроОДА для бійців АТО. Їх відправили захисникам на передову.

«До акції долучилися близько півтисячі жінок ДніпроОДА. Ми поставили рекорд. Подібного ніколи не було у жодній адмінбудівлі», - наголосила Ольга Горб.

ДніпроОДА продовжує організовувати для мешканців області творчі вечори. Минулого тижня відбулося одразу дві такі зустрічі: із поетами Сергієм Пантюком та Олексєм Биком, а також народним артистом України Олексієм Горбуновим.

Щотижневий звіт ДніпроОДА можна переглянути за посиланням. Дивіться й презентацію.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті