Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
09:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гліба Пригунова обрано віце-президентом Української асоціації районних та обласних рад

Гліба Пригунова обрано віце-президентом Української асоціації районних та обласних рад

У Києві вперше за два роки відбувся З’їзд Української асоціації районних та обласних рад. Суспільство очікує втілення в життя реформ, забезпечення гідного рівня життя.

В деяких областях нашої країни - реформа місцевого самоврядування та децентралізація влади є яскравим прикладом успішного впровадження комплексу системних змін в Україні. Дніпропетровська область – є одним з лідерів у впровадженні цієї реформи.

Тому обрання голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова віце- президентом Асоціації – це визнання на державному рівні досягнень Дніпропетровщини та можливість втілювати досвід нашої області по всій країні. На найвищому органі управління було прийнято у лави Асоціації 22 нові районні ради. Для них це відкриття нових можливостей та використання нового досвіду.

Загалом, на сьогодні, Асоціація представляє інтереси 428 районних рад. Делегатами з’їзду ухвалено ряд важливих рішень та прийнято до спільноти об’єднання нових членів.

Також проговорено, разом з представниками влади, перспективи подальшого розвитку місцевого самоврядування субрегіонального та регіонального рівню. Одноголосної підтримки делегатів отримали звернення до перших посадових осіб держави.

Зокрема місцеві представництва консолідовано виступають за пришвидшення розгляду децентралізаційних законів, у тому числі із земельних питань та податкових. Була підтримана ініціатива врегулювання безперервної роботи конституційно-обраних місцевих рад на території яких діють військово-цивільні адміністрації, а також звернення до Кабміну та НКРЕ щодо повернення пільгових тарифів на вуличне освітлення в населених пунктах.

У з’їзді взяли участь представники центральних органів влади, серед них: Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, його заступник – В’ячеслав Негода, заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, в.о. Держсекретаря Мінагрополітики Андрій Пивоваров, Голова Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко та інші.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (22.02.17 13:24): Как тут не избрать с такой революционной фамилией, а так я не понимаю толка от Украинской ассоциации районных и областных советов, разве что прибавка к зарплате и расширение полномочий пригунова. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті