Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
23:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА пройшла перша у цьому році творча зустріч: журналіст Тарас Березовець презентував свою книгу

|«« «« »» »»|

Корінний кримчанин Тарас Березовець презентував свою книгу «Анексія: острів Крим» на Дніпропетровщині.

Творча зустріч пройшла у стінах ДніпроОДА. Послухати журналіста зібралися переважно студенти. Декілька годин Терас Березовець розповідав про унікальні факти анексії, які йому вдалося зібрати протягом року.

«Команда ДніпроОДА продовжує минулорічну традицію проведення творчих вечорів. У 2016-му провели 13 зустрічей, 2 з яких зібрали тисячний зал адміністрації. Цього разу запросили відомого українського журналіста, політтехнолога Тараса Березовця. Говорили про анексію Криму», - зазначає голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Він часто буває у Дніпрі і з задоволенням прийняв запрошення презентувати тут свою книгу. «Анексія: острів Крим» - збірник унікальних фактів та свідчень подій 2014 року. Тарас Березовець працював над ним протягом року.

«Спілкуючись із людьми, я помітив, що вони стали забувати деякі події. А на той час пройшов всього один рік після анексії. У книгу ввійшло понад 40 інтерв'ю, які я робив із військовими, силовиками, депутатами і навіть закордонними політиками. Зараз це вже повноцінний юридичний документ, який використовується у міжнародних судах проти Росії», - розповів Тарас Березовець.

Більшість глядачів - студенти. Для деяких такі літературні вечори нова практика, а особливо у стінах держустанови.

«Я раніше не була знайома із роботами Тараса Березовця, але послухати його було цікаво. Анексія Криму – болюче питання для України. Автор переконливо апелював тими фактами, які йому вдалося зібрати», - говорить студентка технологічного коледжу Юлія Ступаєва.

У книзі в хронологічному порядку описані події починаючи від 18 лютого 2014 року – масових розстрілів на Майдані, по 18 березня 2014 року – анексії Криму та Севастополя.

«Для мене стало новим те, що всі ці події планувалися заздалегідь. Крим завжди для мене був рідним. Я дуже часто їздив відпочивати туди із сім'єю. А тепер ця територія нахабно відібрана. Сподіваюся, що скоро все повернеться», - ділиться враженнями викладач Дніпропетровського індустріального коледжу Дмитро Авдієвський.

Близько двох годин слухачі не відпускали гостя. Всі бажаючі мали змогу купити книгу Тараса Березовця та отримати автограф автора.

Gorod.dp.ua на Facebook.


465  (05.02.17 10:11): к сожалению Березовец не Гришковец. Відповісти | З цитатою
Алик  (03.02.17 15:50): Очень жаль, что только студенты. Я бы с удовольствием пришел, послушал Березовца. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті