Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Якість газу на Дніпропетровщині підтвердили лабораторні дослідження

Якість газу на Дніпропетровщині підтвердили лабораторні дослідження

Газорозподільні компанії Дніпропетровщини провели публічний аналіз з визначення якості природного газу, що надходить до споживачів.

У присутності журналістів та депутатів з розподільної мережі було відібрано три проби блакитного палива в різних населених пунктах.

Результати лабораторних досліджень, що відбулись під прицілами камер, засвідчили: газ, який постачається споживачам області, відповідає державному стандарту, проте його калорійність може різнитися.

Участь у публічному експерименті взяла спеціально створена група з обласних депутатів, які входять до складу тимчасової комісії з перевірки якості газу для побутових споживачів, та представників ЗМІ. Щоб розвіяти припущення про так зване «розбавляння» газу – чи то киснем, чи то азотом, фахівці ПАТ «Дніпропетровськгаз», ПАТ «Дніпрогаз», ПАТ «Криворіжгаз» продемонстрували весь цикл транспортування блакитного палива розподільними мережами до кінцевого споживача.

«Нашим клієнтам газ надходить системою розподільних газопроводів, яка повністю герметична. Будь-які втручання в її роботу є вибухонебезпечними. Тому, на етапі, коли газ потрапляє в мережу, з ним неможливо проводити жодних маніпуляцій, - пояснює начальник служби контролю за виробництвом ПАТ «Дніпропетровськгаз» Дмитро Грицай.

– Однак потрібно розуміти, що у складі палива є об'ємна частка кисню, яка за стандартом не перевищує 1%. При збільшенні цього показника, утворюється вибухонебезпечна суміш. Якщо ж говорити про азот, то його ціна взагалі втричі дорожча від газу».

Для чистоти експерименту фахівці газових компаній відібрали проби газу на трьох газорозподільних пунктах (ГРП) у містах Синельникове, Дніпро та Кривий Ріг. Спеціальні балони з пробами газу у супроводі депутатів та журналістів доставили в лабораторію ПАТ «Дніпропетровськгаз». Там на сучасному хроматографі фахівці провели публічний аналіз його фізико-хімічного складу. Результати засвідчили, що основний показник якості газу – калорійність на 8% перевищує вимогу державного стандарту. Проте в трьох точках відбору його теплотворна здатність коливається у межах 8186 – 8200 ккал/м3.

«Аналіз підтвердив, що газ на Дніпропетровщині якісний. Однак, як бачимо, навіть в одному регіоні його калорійність може дещо відрізнятися, адже паливо надходить до нас з різних джерел: власний видобуток чи реверс. Тому, бажання наших клієнтів сплачувати за використану енергію, як це давно відбувається в Європі, є справедливим», - зазначив Дмитро Грицай.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Микола  (19.02.17 15:07): Качество газа зависит от жадности газовщиков Читайте в интернет--1) Як1сть газу за що платимо 2)Вся правда о приридном газе --от измерения газа до почему газ на кухне горит желтым цветом Відповісти | З цитатою
Микола  (07.02.17 18:50): Любую газовую горелку можно сравнить с паяльной лампой Чем больше накачаеш лампу тем больше она дает тепла Чем больше создадите давление в газопроводе тем больше любая газовая горелка будет давать тепла Газовый счетчик учитывает объем прошедшего через него газа а плотность его зависящую от давления в газопроводе и температуры окружающего воздуха не учитывает Это и есть основная причина плохого горения газовых горелок
На каждой ветке газопровода имеется кран для проверки рабочего давления сети Должно быть 300 мм вод ст Нас всех газовщики обворовывают таким способом Имеющиеся в газе примеси оказывают менее значимое влияние Главное-- рабочее давление в сети
Обращайтесь в органы защиты прав потребителей в своих госадминистрациях для проведения проверок и принятия мер
Відповісти | З цитатою
1  (03.02.17 08:34): Да может и не разбовляют. Просто покупают худший газ, с крайне низкий теплоотдачей. Поетому и крутят счетчики больше. Необходимо говорить, какой ГОСТ (ТУ) у нас, какой стандарт в ЕвропеЮ и все станет на свои места. Відповісти | З цитатою
Днепропетровск!  (03.02.17 08:08): Полностью согласна с коментариями-газ некачественный!Горит красным пламенем,агв не может выйти на заданную температуру,экономии никакой при том,что дом утеплен.Расход газа просто космический!Если хотите убедить нас в качестве-анализами должны заниматься НЕЗАВИСИСМЫЕ ЭКСПЕРТЫ!Когда закончится обдираловка народа-довели до нищеты своими ценами и тарифами-натуральный голодомор! Відповісти | З цитатою
днепр  (03.02.17 02:48): вопрос а сколько стоить собственная добыча и реверс?! Відповісти | З цитатою
юрий  (02.02.17 23:00): это блятство никогда не кончитса ,пусть приедут в город Марганец и пусть *** замеряют Відповісти | З цитатою
...  (02.02.17 21:18): >>Специальные баллоны с пробами газа в сопровождении депутатов и журналистов доставили в лабораторию ПАО «Днепропетровскгаз»
Напоминает анекдот:
"Тридцать три года без штрафа ездит по дорогам Владимир Федоров, полковник милиции, начальник департамента ГАИ МВД Украины."
Комментарии излишни.
Відповісти | З цитатою
житель  (02.02.17 21:00): Как там говорил Станиславский? НЕ ВЕРЮ!!!
Наглецы - принадлежат одним хозяевам, сами поставляют, сами проверяют, сами подключают/отключают, все сами...
Уверен что перед отбором проб все были преудпреждены и газ перестали разбавлять.
Им же всеравно что по трубам гонять и за транспортировку брать - что газ, что воздух все объем)))
А если кто сторонний попробует пробы отобрать так он будет обвинен в несанкционированом вмешательстве в систему газопроводов!!!
Відповісти | З цитатою
225  (02.02.17 19:14): Разбавляют углекислым газом. Это раз.
Это доказывает и увеличенный в разы расход газа и то, что он (газ) не воспламеняется от электрического поджига.
Відповісти | З цитатою
Александр  (02.02.17 19:08): Что? Азот, которого в атмосфере 79% дороже газа? Ну...вы загнули... Им даже шины подкачивают, думайте что пишите! Или блин - цену в студию! ну не как 200 дол. США за 1000 куб! Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті