Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі впровадять комплекс заходів з увічнення пам'яті Олександра Поля

У Дніпрі впровадять комплекс заходів з увічнення пам'яті Олександра Поля

23 грудня у Дніпровській міській раді провели круглий стіл, присвячений видатному вченому та громадському діячеві, першому почесному громадянину Дніпра Олександру Полю та увічненню його пам'яті в місті.

Обговорити важливу тему за дорученням міського голови Бориса Філатова зібралися представники департаменту гуманітарної політики міськради, науковці, історики.

Розпочинаючи захід, директор департаменту гуманітарної політики Геннадій Глядчишин зазначив, що увічнення пам'яті Олександра Поля є важливим для розбудови культурно-історичного ландшафту міста, формування його історичної пам'яті.

«Олександр Поль, без перебільшення, є однією з ключових постатей в історії Дніпра. Завдяки його відкриттям та діяльності наше місто сформувалося як потужний індустріальний центр. Він здійснив інвестиційний прорив, який змінив історичний розвиток усієї південно-східної України. Поруч з міською радою розташований пам'ятник Олександру Полю, на його честь названий проспект, вулиця, але, разом з тим, постать цієї людини залишається недостатньо відомою дніпрянам і гостям міста. Тому наше завдання – увічнити пам'ять Олександра Поля, провівши якомога більшу кількість заходів. Для цього ми радо співпрацюватимемо з істориками, науковцями. Ми повинні спільними зусиллями повернути Дніпру його героя», – зазначив Геннадій Глядчишин.

Упродовж обговорення історики наголосили, що, напевно, Олександр Поль похований у Севастопольському парку. На сьогодні там немає жодного пам'ятного знаку, тож необхідно його встановити. Відтак, за словами начальника управління культури департаменту гуманітарної політики міськради Євгена Хорошилова, Севастопольський парк має стати туристично привабливим місцем.

«Наприклад, цей парк може увійти до загальної програми оглядових екскурсій нашим містом. Ми проводитимемо просвітницьку роботу, щоб насамперед мешканці міста знали, що ця людина дуже багато зробила для становлення та розвитку Дніпра. Крім того, маємо намір популяризувати ті місця в Дніпрі, де він, можливо, працював», – додав начальник управління.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Рацуха  (23.12.16 21:14): Днепр переименовать в Поль или Поля, и будем мы польники, или поляне. Відповісти | З цитатою
Кризис  (23.12.16 20:09): проспект назвали, памятник поставили, я думаю достаточно ... Відповісти | З цитатою
гав-гав  (23.12.16 18:34): Памятник от горсовета перенести на место, где стоял Киров. Очень много народа увидев новый памятник внизу проспекта Поля запомнит ШО был такой дядька. А сейчас - кто тот памятник видит-знает? А на перекрестке Пушкина/Поля - самое место. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті