Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
15:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Усі інсулінозалежні Дніпропетровщини на 100% забезпечені безкоштовним препаратом

Усі інсулінозалежні Дніпропетровщини на 100% забезпечені безкоштовним препаратом

Кожен десятий мешканець Дніпропетровщини хворий на цукровий діабет. Нар азі на обліку більше 100 тисяч жителів регіону. Життя 19,5 тисяч з них напряму залежать від регулярного вводу інсуліну. В Дніпропетровській області для кожного інсулінозалежного ця процедура безкоштовна.

На придбання препаратів виділяють кошти з обласного бюджету. Про це під час прес-конференції в ОДА розповіла позаштатний спеціаліст з ендокринології департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Катерина Маляр.

«Усі інсулінозалежні мешканці Дніпропетровщини отримують цей препарат безкоштовно у ендокринолога за місцем проживання. Ми не виокремлюємо дітей, чоловіків чи жінок. Отримують безкоштовно інсулін в регіоні й переселенці з Донбасу та Криму. Ліки є для всіх. Цьогоріч коштом обласного бюджету вже придбали препарат на 57,3 млн. грн., ще на понад 22 млн. грн. вже уклали угоди на поставку. І це не остання цьогоріч закупівля інсуліну», - говорить головний ендокринолог області Катерина Маляр.

19,5 тисяч мешканців Дніпропетровщини отримують безкоштовний інсулін коштом обласного бюджету. Безкоштовно лікують в регіоні і більше 600 переселенців.

Допомогу таким хворим надають в 76 амбулаторних кабінетах, 7 стаціонарах для дорослих та 2 дитячих стаціонарах. Працюють на Дніпропетровщині також профільні кабінети та єдина в Україні школа-інтернат для дітей з діабетом.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Правдоруб  (17.11.16 09:36): Хотілось би донести до відома інвалідів, бо стає зрозумілим, що не кожен інвалідв вдержавімає інформацію проте як захистити свої права.Права інвалідівзазначені в ЗУ " Про основи соціальної захищенності інвалідів. в Законі закріплено:ст.38 Інваліди першої і другої груп мають право при амбулаторному лікуванні на придбання лікарських засобів за рецептами лікарів з оплатою 50 відсотків їх вартості.Інваліди і діти-інваліди за наявності медичних показань мають право на безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками.Інваліди I та II групи, діти-інваліди та особи, які
супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше
однієї особи, яка супроводжує інваліда I групи або
дитину-інваліда), мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорт
Відповісти | З цитатою
Кат  (16.11.16 22:38): Читаю, и просто в шоке, столько разных интервью об одной и той же теме насущной, вот только кто больше говорит правду невозможно разобрать. На днях статья была, где наш депутат ВР О.Богомолец так обнадежила всех Днепрян, что наше руководство закупила инсулин в полном объеме и по цене... только не упадите в обморок от цены, за 698гр(НовоРапид), однако, попытки найти по этой стоимости, увы, нет такой цены!НЕТ! Все остальное в интервью напоминает бредовую беседу, читая комментарии как бы не все плохо, однако, проблема просто ужасающая, инсулин заменяют прямо на приеме у врача, без подборок и обследований. Это что? Это полный кошмар, кто будет отвечать за те последствия, которые последуют в случае замены инсулина? Вы при своем уме?! С детства подобранный мне инсулин, и дозы привели к необратимым последствиям, И нас таких много Про возмещение я впервые слышу, расскажите подробно про это, кто может что то написать об этом? Какая информация еще есть касающаяся прав инвалидов, я диабетик Відповісти | З цитатою
Правдоруб  (16.11.16 18:28): Дуже "цікаве" інтерв'ю, та "красиво" сказано, але реаліність є така, що на сьогоднішній день, громадяни, які хворіють на цукровий діабет, не отримують безкоштовного інсуліну.
Кабінетом міністрів України, ще в 2014 році розроблена Постанова № 73 від 05.03.14"Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну" в якій зазначено:
Кабінет Міністрів України постановляє:Погодитися з пропозицією Міністерства охорони здоров’я стосовно реалізації з 1 квітня 2016 р. пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну (далі - пілотний проект).
В 2016 році в данну Постанову внесено зміни і вже Постанова кабінету міністрів України № 239 від 23.03.2016 "Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну" в Постанові КМУ зазначено що повинен бути перелік аптек в яких буде надаватись інсулін за рецептом, та перелік категорій діабетиків яким буде повністю відшкодовано за інсулін.
Підкажіть адреси аптек?
Відповісти | З цитатою
Валентина  (16.11.16 16:09): Все это пустые слова, все это полный обман.
Ни один инвалид, по эндокринологии, не знает своих прав, вся информация полностью скрывается от больных людей. Не выполняются постановления Кабинета Министров, где права инвалидов - защищены! Ни одно Постановление, где больные инвалиды имеют полно право пользоваться льготами при покупке медикаментов, с учетом 50% стоимости, а в некоторых случаях и бесплатном получении. Где те аптеки, которые будут обеспечивать инвалидов инсулинами бесплатно?!!! Откройте сайты по Днепру, и вы увидите, где эти все препараты и по какой цене вам их предлагают, где те инсулины, о которых тут так красиво рассказывают?! Ложь, ложь и еще раз ложь!!! Что делать тем больным, которые находятся на помпе? Если заменяющие препараты - не соответствуют данному препарату. Вы опять будете проводить опыты на нас - инвалидах?! Противно читать эти громкие заявления, которые не соответствуют настоящему положению по городу, инсулина нет. Хватит вводить в заблуждения и врать.
Відповісти | З цитатою
Диабетик  (16.11.16 16:03): Жить без инсулина диабетик не может поэтому принесёт в "аптеку" последние деньги! Відповісти | З цитатою
Кризис  (16.11.16 00:55): Инсулины есть только 99.99% они не подходят ... Відповісти | З цитатою
Диабетик  (15.11.16 19:39): Куда обращаться если в амбулатории говорят что нет инсулина? Відповісти | З цитатою
Кризис  (15.11.16 17:18): Вот не сомневаюсь, пока Екатерина Юрьевна будет областным эндокринологом, пока все будет хорошо ... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті