Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Оголошено патріотичний літературний конкурс: спробуй свої сили

Оголошено патріотичний літературний конкурс: спробуй свої сили

Звитяга козаків, подвиги героїв сучасності та боротьба за вільну Україну – на ці та інші теми мотивує розмірковувати патріотичний літературний конкурс, який стартує в Придніпров'ї.

Долучитися до нього можуть як досвідчені письменники, так і автори-початківці – молодь, учасники АТО. Організатори конкурсу – ДніпроОДА та обласна організація Національної спілки письменників України. Подавати заявки можна вже зараз.

Поезія та проза – у таких номінаціях можливо продемонструвати свої таланти. Для них оголошено патріотичний літературний конкурс. Це спільний проект Дніпропетровської ОДА та обласної організації Національної спілки письменників України.

«Конкурс відкритий як для письменників-початківців, так і відомих майстрів. Запрошуються об’єднати творчі зусилля літератори, молодь, бійці АТО. Головний лейтмотив конкурсних творів – патріотичний. Крізь його призму можна зображувати подвиги козаків та героїв сучасності, природу рідного краю, людей, які на мирному фронті творять сучасну історію України. Жанр і стиль – без обмежень. Роботи приймаються до кінця жовтня, підведення підсумків – наприкінці листопада», – розказала начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Першина.

На конкурс подаються оригінальні авторські матеріали, які раніше не друкувалися. Мова – українська: сьогодні відчувається зростання читацького попиту на україномовну книгу.

Роботи варто друкувати 14 шрифтом Times New Roman на сторінці форматом А4 з інтервалом 1,5. Максимальний обсяг – до десяти аркушів.

Матеріали приймаються в електронному та паперовому варіантах. Не забудьте додати своє фото та стислу біографію.

Творчі доробки конкурсантів оцінюватиме журі. Воно залишає за собою право рецензувати, коментувати та висловлювати у соціальній мережі враження про прочитане. Комісія звертатиме увагу на оригінальність, креатив та тематику творів. За цими критеріями нараховуватиме бали.

Імена найкращих авторів оголосять наприкінці листопада. Для них – дипломи та грошові винагороди. Премія за перше місце – 3 тис. грн, за друге – 2 тис. грн, за третє – 1 тис. грн.

Кращі твори ввійдуть до альманаху «Співці степової Еллади». Його видадуть за підсумками літературного конкурсу.

«Сьогодні, як ніколи, суспільству потрібне правдиве життєствердне слово. Тому такий патріотичний конкурс на часі. Кращі літературні твори опублікуємо в альманасі. Аби його проілюструвати, залучимо художників області», – зазначив голова Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України Володимир Луценко.

Дедлайн подачі конкурсної прози та поезії – 30 жовтня 2016 року. Кожен учасник може представити в номінаціях по одній роботі.

Твори приймаються за адресою: Дніпро, просп. Дмитра Яворницького, 18, 2 поверх.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Евгений  (28.10.17 16:18): А куда работу в электронном виде отправлять ? Відповісти | З цитатою
Зю  (14.10.16 03:48): А мы, русскоязычные украинцы, вами к участию не допущены? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті