Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську працюють пересувні флюорографи

 У Дніпропетровську працюють пересувні флюорографи
За 2 дні у пересувних флюорографах обстеження пройшла 181 людина: у однієї виявлено підозру на туберкульоз, у 9 – різні патології.

Про це під час прес-конференції повідомила позаштатний фтизіатр департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Наталія Бутковська.

«У місті триває місячник боротьби з туберкульозом, в рамках якого у різних районах працюють пересувні флюорографи. Наприклад, до 25 березня флюорограф працює на центральному ринку «Озерка», 28 та 29 березня працюватиме в амбулаторії №5, що на житловому масиві Краснопілля, з 30 березня по 1 квітні на Мирному в амбулаторії №6. Зробити безкоштовно флюорографію можуть усі бажаючі з 8.30 до 13.30. Такі флюорографи за різними адресами працюватимуть до 21 квітня», - зазначила Наталія Бутковська.

За її словами, захворюваність на туберкульоз у місті знаходиться на минулорічних показниках. Загалом за останні роки вдалось досягти позитивних результатів – відзначається стабілізація цієї хвороби.

«Приріст нових випадків не перевищує 3%. За минулий рік у місті нові випадки туберкульозу виявлено у 612 осіб, з початку цього року – у 146. Загалом на сьогодні на диспансерному обліку перебувають 728 осіб саме з активною формою туберкульозу. Усі необхідні препарати для лікування вони отримують абсолютно безкоштовно», - наголосила позаштатний фтизіатр департаменту.

Також вона зазначила, що основним завданням на тепер є переривання ланцюжка «хворий з відкритою формою – здорова людина». У деяких людей можливе протікання хвороби без усіляких проявів. У такому випадку виявити туберкульоз можна лише при профілактичних оглядах. Часто ж у хворих на туберкульоз можуть проявлятися такі симптоми як кашель упродовж 3 тижнів, підвищена втомлюваність, зниження апетиту, підвищене потовиділення, підвищення температури тіла, зниження маси. При цих симптомах необхідно обов’язково звернутися до сімейного лікаря, який призначить рентгенологічне дослідження і дослідження мокроти методом мікроскопії, за необхідності направить на консультацію до фтизіатра.

За словами позаштатного дитячого фтизіатру департаменту Ірини Данілішиної, дитячому туберкульозу передує контакт дитини з дорослим, який хворіє на активну форму цієї хвороби.

«Підліткова захворюваність на туберкульоз за минулий рік зросла у два рази. Випадки своєчасно виявляються, запущених форм немає. Усім дітям упродовж року роблять тест на туберкульоз. За динамікою проби манту лікар-фтизіатр визначає групу ризику і у разі необхідності призначає додаткове обстеження. З початку року туберкульоз виявлено у 2 дітей та 2 підлітків. Зараз на лікування перебувають 16 дітей та 8 підлітків, - додала Ірина Данілішина.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті