Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Головний онколог області розповів, як суттєво знизити ризик захворіти на рак

Головний онколог області розповів, як суттєво знизити ризик захворіти на рак
Рак – розплата за недбале ставлення до власного організму та спосіб життя. Здорове харчування, фізичні вправи, відмова від згубних звичок та вчасний похід до лікаря можуть врятувати здоров’я. Суттєво знизити ризик виникнення онкології під силу кожному, запевнив головний позаштатний спеціаліст з онкології департаменту охорони здоров’я ОДА Віталій Машталер.

«Онкологія - це розплата за наш образ і стиль життя. Замість того, щоб харчуватися правильно, ми їмо фаст-фуд, жирне, смажене, копчене. Це призвело до того, що останніми роками суттєво почастішали випадки раку шлунка та підшлункової залози. Щоб цього уникнути, потрібно змінити свій спосіб життя. Дуже багато залежить від нас самих», - зазначив Віталій Машталер.

За словами онколога, аби значно знизити вірогідність виникнення онкології, слід вести здоровий спосіб життя. По-перше, правильно харчуватися. Їсти овочі і фрукти за сезоном, м'ясо, велику кількість горіхів. Слід відмовитися від куріння, надмірного вживання алкоголю. Обов’язково – займатися спортом.

«Я дотримуюся здорового способу життя протягом всієї лікарської кар'єри. Ніхто не може дорікнути мені, що я курю, п’ю, неправильно їм і мало рухаюся. Я на роботу їжджу на велосипеді. Спробуйте почати з сьогоднішнього дня це робити», - закликав головний онколог.

За словами лікаря, кожен може з’ясувати, чи є у нього схильність до раку.

«Потрібно знати чим хворіли і від чого померли ваші найближчі родичі. Якщо у вас в роду були хворі із злоякісними утвореннями, ви йдете до лікаря і просите його розрахувати вам ризик. На сьогодні в Україні доступні такі дослідження, - сказав Віталій Машталер. - Пухлини чудово лікуються на перших стадіях розвитку. Якщо ви відчуваєте, що щось не так з вашим здоров’ям – мерщій до лікаря».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Владислав  (25.09.21 19:58): Добрый день
Заканчиваю школу и планирую поступать в медицинский университет
Наткнулся на сайт https://save24.me/ и нашел там статью о онкологе
Можете ли подсказать, на какую зарплату может рассчитывать молодой специалист по окончанию университета и легко ли найти работу?
Відповісти | З цитатою
Людмила  (23.01.18 22:24): Кто избавился от онкологии, может добавить, что надо менять и образ мышления Відповісти | З цитатою
Гостья  (29.11.16 21:40): Даааа, ну и ограниченные же люди встречаются...
Им совет дают, а они бред несут
Кто не хочет, тот ищет причины и оправдания, а кто хочет тот ищет возможности
Никто ни от чего не застрахован, но каждый может сделать выбор в пользу здорового образа жизни и продлить себе годы и, самое главное, повысить качество жизни
Відповісти | З цитатою
Студент6курс  (09.02.16 00:03): Я на работу езжу на велосипеде - абсолютная правда, лично видел
Самы лучший на кафедре онкологи
Відповісти | З цитатою
гость  (08.02.16 22:57): Почему от рака сплошь и рядом умирают некурящие, непьющие, занимающиеся спортом (и молодые) в том числе? P.S. не курю, не пью, спортом не занимаюсь, с весом в порядок. здоровье пока неплохое. Відповісти | З цитатою
жги ущё докторишка  (08.02.16 16:53): "орехи" "мясо" "фрукты" "ездить на велосипеде" "заниматься спортом" - дорогие удовольствия . не каждому по карману и время после работы заниматься спортом не у всех короче советы для буржуев которые не работают а празно живут в своё удовольствие а для пересичного украинца с зарплатой 2000-3000 гривен сколько я куплю орехов? а велосипед? а абонемент в спортзал? короче простолюдину с зп 2 к гривен если заболел раком = умер без вариантов. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
хм  (08.02.16 13:46): "...Есть овощи и фрукты по сезону, мясо..." - то есть веганы сильно рискуют? )) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті