Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як збирати безпілотники, захищатися від нападу та бути справжнім патріотом, знають в «Iron Dnepr»

|«« «« »» »»|

Третя зміна військово-патріотичного клубу «Iron Dnepr» розпочала практичні заняття. 28 старшокласників з Дніпродзержинська та Петриківського району проходять початкову військову підготовку на спеціально облаштованому майданчику.

«Практичні заняття дуже подобаються дітям. Це своєрідна фізична підготовка та знайомство з навичками безпеки. Кілька днів юні патріоти вчаться надавати першу медичну допомогу, діяти у надзвичайних ситуаціях та орієнтуватися на місцевості. Дітям дуже цікаво. Вони горять цим», - зазначив інструктор патріотичного клубу, науковий співробітник Дніпропетровського університету внутрішніх справ Микола Бондар.

У перший день практичних занять учасники клубу грали у страйкбол, вчилися керувати безпілотниками, діяти у надзвичайних ситуаціях та працювати у команді. Все обладнання для страйкболу придбали спеціально для патріотичного клубу за підтримки облдержадміністрації та очільника регіону Валентина Резніченка. Безпілотники надали волонтери. Вони також навчатимуть дітлахів їх збирати.

«За три дні я тут навчився багатьом речам, які завжди знадобиться. У патріотичному клубі дуже цікаво та весело. Це найкраще літо в моєму шкільному житті», - розповідає учасник клубу Вадим Гончар. Загалом у програмі навчання «Іron Dnepr» 5 різних військово-спортивних дисциплін. Це основи зброєзнавства та спеціальна фізична підготовка, історія та структура Збройних сил України, заняття в мультимедійному тирі та страйкбол. Для дітей їх викладають фахівці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ і справжній український «кіборг», учасник АТО, викладач філософії та політології цього вишу Кирило Недря.

З 22 червня за ініціативи голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченко в регіоні запрацював патріотичний клуб «Iron Dnepr». Протягом двох минулих заїздів у таборі відпочили 83 старшокласники з різних міст і районів Дніпропетровщини. Серед них ліцеїсти Дніпропетровського та Криворізького ліцеїв з посиленою військово-спортивною підготовкою. У цих змінах канікули в стилі «мілібарі» відвідали й 5 дітей бійців АТО і школярів-переселенців зі Сходу.

Попереду у військово-спортивному клубі «Iron Dnepr» очікують на приїзд ще двох груп з Новомосковська, Павлограду, а також Дніпропетровського, Солонянського, Павлоградського і Новомосковського районів. Табір «Iron Dnepr» працюватиме до 23 липня. Кожна зміна триває 5 днів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

2  

 (08.07.15 18:56): Патриоты-беспилотники..
 (08.07.15 18:55): Дороги нормально сделайте,- бо "беспилотники" на кочках-ямах бьются.. и взлететь не могут.. и заместь гуманитарных наук да ветряных мельниц математику и природоведение дополнительный курс..
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті