Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Діти Дніпропетровщини забезпечені імпортним інсуліном на 100%

Діти Дніпропетровщини забезпечені імпортним інсуліном на 100%
На Дніпропетровщині для дітей, хворих на цукровий діабет, запаси інсуліну імпортного виробництва є до кінця червня. Наприкінці місяця буде проведено торги та закуплено нову партію ліків. До липня ці препарати надійдуть до медзакладів області. Про це повідомила начальник відділу департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Наталя Шмалько.

Наталя Шмалько розповіла, що інсулін для хворих на діабет дітей закуповується коштом обласного бюджету. Зазвичай він видається пацієнтам з запасом на три місяці. Ліки, які наразі наявні в медзакладах області, покривають потребу до кінця червня.

«В квітні цього року мали відбутися торги з закупки нової партії цих ліків. Але через те, що учасники торгів запропонували ціни більші, ніж задекларовані державою, торги були перенесені на 23 червня», - розповіла вона.

Після торгів протягом тижня будуть укладені договори, і інсулін надійде до медзакладів Дніпропетровської області. За словами Наталії Шмалько, хвилюватися щодо наявності препаратів для дітей батькам не слід – перерви в забезпеченні інсуліном не буде.

«До департаменту охорони здоров'я звернулося дві мами з Кривого Рогу. Вони занепокоєні тим, що закінчився препарат «Хумалог» для лікування цукрового діабету. Проте в медзакладах області є запаси інших якісних ліків імпортного виробника. У будь-який момент можна перевести дитину на аналогічні препарати без шкоди для здоров'я», - заспокоїла Наталя Шмалько.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті